Activiteit

Socratisch gesprek

zondag 21 augustus 2022 , 19:00 - 22:30 uur
Illustration

Zin in een socratisch gesprek? Kom naar het Socratisch Café Utrecht. Elke derde woensdagavond van de maand is er een socratisch café. DUS 19 spetember, half 8, op de Maliebaan, is het weer zover. Wissel van gedachten en leer over jezelf en anderen! Onderwerp deze keer: SMAAK. 

Ondanks dat er over smaak niet te twisten valt (volgens t gezegde), is smaak wel een indringend thema. Wat we mooi, lelijk, normaal, lekker, …. vinden is mogelijk persoonlijk, maar niet neutraal.

In het “uiten van jezelf” kies je vaak n hoop attributen, naar jouw smaak, die daar bij horen. Stijl van kleden, haardracht, bril, inrichting van je huis, tot misschien wel mensen je wel / niet tot je vrienden en kennissenkring rekent. Is het nu zo dat hoe jij je smaakvol wilt presenteren, met dat alles wat je om je heen verzamelt inderdaad de expressie is van wie en wat je bent?  

In hoeverre is smaak verweven met wie je bent, met de expressie van jouw individualiteit? Of is het eigenlijk de smaak van het groepje waar je bij wilt horen en wat heeft dat met smaak te maken?

Waar begint en waar eindigt smaak? Waar gaat het om politieke, ethische, ecologische keuzes en is het dan nog steeds zo dat daar niet over te twisten valt? Wat is de relatie van jouw smaak met opvattingen, met waarden, met normen?

Kunnen we gewoon eten wat we lekker vinden, kopen wat we mooi vinden zolang we het kunnen betalen, kunnen we gewoon afwijzen wat we lelijk vinden, of wat we niet in onze buurt willen hebben?

Hoe politiek is smaak of gaat het dan niet meer over smaak maar over iets anders?

In het socratisch café Gaan we op basis van persoonlijke ervaringen met elkaar in dialoog en op onderzoek naar wat smaak nu eigenlijk inhoudt. Valt er toch over smaak te twisten?

21 september 19.30

Maliebaan 45 Utrecht

Kosten €10,-, voor studenten €7,50

Aanmelden kan via joopkools@gmail.com.

 

Locatie
Maliebaan 45 Utrecht
Kosten toelichting
€10,-, voor studenten €7,50
Doelgroep
Alle volwassenen
omschrijving doelgroep Iedereen welkom!
Deel dit: