Activiteit

Oordeelvrij en verbindend communiceren

woensdag 13 april 2022 , 10:30 - 12:30 uur
Illustration

Hoe kun je in communicatie dicht bij jezelf blijven én verbinding maken met de ander? In deze workshop leer en ervaar je hoe het werkt!
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING

Let op: deze workshop vindt fysiek plaats.

Doelgroep

Vrijwilligers die regelmatig met mensen werken en daarbij soms -of wat vaker- tegen grenzen oplopen.

Niveau-eisen/voorkennis nodig?

Er is geen voorkennis nodig.

Waar gaat deze workshop over?

Waar het in deze workshop om draait, is ervaren hoe je bij jezelf kunt blijven én de verbinding met anderen aan kunt gaan vanuit ontspanning. Daarvoor blijven we uit elkaars inhoud en richten we onze aandacht volledig op de relatie en onze aanwezigheid: Relational Presence.

In deze workshop is de opdracht: luisteren en ieder oordeel over wat je hoort, vriendelijk terzijde schuiven. Een beetje vreemd…..misschien. Vooral als je reflex is om een goed advies te geven en waarmee je oprecht meent iemand te helpen. Waar we aan werken, is aandachtig luisteren en bij jezelf blijven: een soort mindfulness in de relatie. En dat is verrassend gemakkelijk aan te leren!

Aan het eind van de workshop heb je ervaren dat het ruimte geeft om jezelf uit te spreken zonder oordeel over jezelf én je hebt de ander de ruimte gelaten zich zonder oordeel over zichzelf uit te kunnen spreken. Het is veilig en ruimte gevend om niet op elkaars inhoud in te gaan. Je bent in staat om Relational Presence in jezelf op te roepen, waardoor er op een ontspannen manier naar elkaar geluisterd wordt met ruimte voor jezelf en de ander. Want als jij je gedrag aanpast, past de ander zich meestal ook aan jou aan.

Trainer

De workshop wordt verzorgd door Caroline Peet. Vanuit haar eigen bedrijf Reflexie werkt zij als zelfstandig coach en docent. Om dit werk goed te kunnen doen, volgde zij opleidingen in NLP, Transactionele Analyse en Speaking Circles/Relational Presence en behaalde ze de 1e graads bevoegdheid voor docent Nederlands. In iedere werkomgeving zet zij Relational Presence in om het werk zowel voor haarzelf als de ander gemakkelijker te maken.

Locatie
VC Utrecht
Kosten
Gratis
Deel dit: