Vacature/hulpvraag

Actieve buren en straten gezocht

Geplaatst op 8 november 2022, 00:00 uur
Illustration

We zoeken actieve buren in alle straten en buurten van Wittevrouwen voor het opbouwen en inrichten van een buurtbel. Om elkaar gemakkelijker te kunnen vinden, en om energie, kennis en krachten te bundelen in een zwerm van actieve bewoners in alle straten en buurten van Wittevrouwen, Zeehelden, Griftbuurt en Ezelsdijk. We zoeken wijkgenoten die omzien naar elkaar, actief zijn in hun straat, buurt en doen wat nodig is. En actieve bewoners met initiatieven & ideeen, die mee willen denken en doen. Om collectieve kennis en wijsheid beter in de buurt te verankeren. 

Wat is een Actieve Buur?

Een vertrouwd gezicht in de buurt, straat bij lief & leed, buurtfeesten, buurtmarkten….. Kent talenten, goeie buren, trekkers in buurt & straat. Bemiddelt warm in kortdurende praktisch hulp dichtbij, in & rond het huis. Helpt buren op weg naar wat nodig & mogelijk is aan praktische hulp & ontmoeting. 

Een oude, nieuwe of jonge buur die mee willen denken en doen, op eigen wijze bij willen dragen, de buurtbel mee vorm wil geven. Energie, kennis & krachten wil bundelen, delen en vermenigvuldigen. 

Jouw verhaal, straat, buurt delen?

Wil je jouw verhaal delen?  Jouw straat, initiatief, buurt en wat jullie delen op feesten, borrels, markten, via whatsappgroepen en andere wijze in het licht zetten? Neem contact op! Deel je verhaal hier of op de bijeenkomst in de Paardenkathedraal.

Buur in het zonnetje?

Ken je  een buurtbewoner die in het zonnetje gezet mag worden. Gijs en Kinga ontmoeten je buur graag voor hun serie ontmoeting met de ander.

Wijk & buren beter leren kennen

Wil je de wijk, buurt, buren echt beter leren kennen? Word actief als Webredacteur, Videomaker, Fotograaf of Kwartiermaker. Of kom met een eigen idee, voorstel, initatief. We denken en werken graag met je mee!

Wat doen actievelingen zoal?

We trekken de wijk in, vinden & ontmoeten hier actieve buren, straten en buurten. We werken samen aan het bouwen van een  lichtscultuur van Trijn van Leemput. We organiseren een startbijeenkomst in de Paardenkathedraal & doen een oproep voor verhalen uit de straat & buurt. We hebben een huisstijl ontworpen, richten een online platform in, stellen vacatures open en verzorgen een nieuwsbrief. We doen actieonderzoek naar vragen en mogelijkheden voor informele ontmoeting en contact. We stellen de mensen achter de buurtbel voor en brengen in beeld wat er is op het gebied van ontmoeting, contact en burenhulp. We lopen met eigentijdse Trijnen met lichthouwelen mee in de Sint Maartensparade. We geven vorm aan samenwerking met de Paardenkatedraal en DOX en verkennen de draagkracht voor een wijkbreed initiatief rond de warmtetransitie. 

Doe je mee?

Heb je interesse? Wil je meer weten of kennismaken? Mail naar Buurtbel Wittevrouwen of neem contact op via 06 4323 9104.

 

Organisatie
BuurtBel Wittevrouwen
contactpersoon
Wilma de Buck
contactpersoon
Wilma de Buck
Deel dit: