Activiteit

Bouwen lichtsculptuur Noordoost - middag

elke Donderdag , 14:00 - 16:00 uur
Illustration

De Sint Maarten Parade vormt de grote finale van de viering van Utrecht 900. Voor deze Parade op vrijdag 11 november maken alle tien wijken van Utrecht een lichtsculptuur dat zij in de Parade zullen meedragen. Lijkt het je leuk om mee te bouwen aan het lichtsculptuur? Dat kan!

Werk met kunstenaar Marlies Galama mee aan het blikvangende sculptuur in Noordoost die staat voor vrouwenpower en het doorbreken van letterlijke en figuurlijke muren.

“We maken een Trijn van leemput: een Utrechtse vrouw die vredenburg in 1577 bestormde samen met andere vrouwen, om daarmee de gevestigde bezetters te verdringen. Een verlichte Trijn van leemput staat op een rijdende stijger/muur van vredenburg met een pikhouweel.”

Wat ga je doen

In een reeks bijeenkomsten ga je een lichtsculptuur (helpen) maken. Onder leiding van een ervaren kunstenaar dompel je je onder in een creatief proces dat voor een deel met de groep en voor een deel individueel is. We gebruiken een oude Chinese lampiontechniek. Je leert alle aspecten: het ontwerpen en maken van het geraamte van wilgentenen, het aanleggen van het led-licht en het plakken van de papieren huid van het sculptuur. Ervaring is niet nodig!

 

Aanmelden of vragen:

eva@sharingartssociety.com

of bel/app de Wijkwijzer Noordoost: 06 432 391 04

Kosten
Gratis
Leeftijd
Vanaf 10 jaar
omschrijving doelgroep Iedereen kan meedoen! Onder de 10 is wel begeleiding nodig van een volwassene.

Gestart op do 6 oktober 2022. Beëindigd do 3 november 2022

Maximum aantal deelnemers: 15
Deel dit: