Project

Voordorp aan Zet: geen woontorens Romerostraat

Geplaatst op 9 januari 2021, 00:01 uur

In de Romerostraat 332-338 in Voordorp staat al jaren een prachtige ruimte leeg bij Villa Kakelbont en naast de Voortuin. Dit is een doorn in het oog voor veel Voordorpenaren, temeer omdat een ontmoetingsruimte in Voordorp ontbreekt.
Een groepje van 5 mensen heeft eind 2019 de handen ineen geslagen en is aan het onderzoeken wat de mogelijkheden met deze ruimte zijn.

Meer informatie Voordorp aan Zet

Toelichting

5 jaar geleden is dit ook al eens geprobeerd, maar dat heeft blijkbaar tot niets geleid. We zijn benieuwd wat er toen precies geprobeerd is.
Er is ook een petitie waarvan niet duidelijk is wat daarmee tot nu toe gedaan is. Inmiddels staan daar 588 handtekeningen op.

De tekst was:

'Ja, ik wil ook dat het leegstaande vervallen gebouw, aan de Aartsbisschop Romerostraat 332/338 in het centrum van Voordorp, wordt opgeknapt en een buurtfunctie krijgt met mogelijkheden voor: exposities, yogalessen, telewerken, vergaderen, kookcursussen, jam sessies, een eetcafé, een repair café, ontmoetingen & kaartavonden.

Ik vraag de Gemeente Utrecht actie te ondernemen.'

Inmiddels heeft de gemeente een intentiedocument getekend samen de projectontwikkelaar Rejoko om ee tweetal woontorens (8 hoog) op deze plaats te bouwen.

Wij vragen iedereen die ons verdere informatie kan geven over de stand van zaken contact met ons op te nemen.

Gewenst resultaat Het oprichten van een ontmoetingsruimte/multifunctionele ruimte in Voordorp
Illustration
 
19 project-updates toon alle updates

Peter Straatman

19-sep-2021 18:12
Project volgens planning

Vrijdagmiddag 17 september heeft Voordorp aan Zet aangevuld met een aantal buurtbewoners met wethouder Klaas Verschure (D66) gesproken.

Bij het college is nog geen ander plan is ingediend door de projectontwikkelaars; voor de wethouder bestaat er alleen nog maar het intentiedocument. De tekeningen d...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Peter Straatman

2-dec-2021 16:19

Op 16 november jl. was er eindelijk weer een overleg van Rejoko met bewoners. Bewoners mochten hun ideeën geven voor een mooier park. De aanwezigen wilden echter vooral praten over de gevolgen van de toekomstige bouw op het park. Zij vrezen dat de toekomstige bouw ten koste gaat van de leefbaarheid ...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina
1 reactie

Liesbeth Simpelaar

Jammer dat de ontwikkelaar niet op onze uitnodiging van 14 april in wilde gaan. Als het goed is gebeurt dit later.
Ondertussen heb ik een infodocument geschreven over Voordop. Hierin kun je lezen hoe het is ontstaan, over de eigenheid van de buurt, de architectuur en welke bijzondere dingen wij Lees meer
16-apr-2021 12:43
Wil je reageren? Meld je dan aan.