Project   

Voordorp aan Zet: geen woontorens Romerostraat

A
Geplaatst op 11 december 19, 17:36 uur

In de Romerostraat 332-338 in Voordorp staat al jaren een prachtige ruimte leeg bij Villa Kakelbont en naast de Voortuin. Dit is een doorn in het oog voor veel Voordorpenaren, temeer omdat een ontmoetingsruimte in Voordorp ontbreekt.
Een groepje van 5 mensen heeft eind 2019 de handen ineen geslagen en is aan het onderzoeken wat de mogelijkheden met deze ruimte zijn.

Meer informatie Voordorp aan Zet

Toelichting

5 jaar geleden is dit ook al eens geprobeerd, maar dat heeft blijkbaar tot niets geleid. We zijn benieuwd wat er toen precies geprobeerd is.
Er is ook een petitie waarvan niet duidelijk is wat daarmee tot nu toe gedaan is. Inmiddels staan daar 588 handtekeningen op.

De tekst was:

'Ja, ik wil ook dat het leegstaande vervallen gebouw, aan de Aartsbisschop Romerostraat 332/338 in het centrum van Voordorp, wordt opgeknapt en een buurtfunctie krijgt met mogelijkheden voor: exposities, yogalessen, telewerken, vergaderen, kookcursussen, jam sessies, een eetcafé, een repair café, ontmoetingen & kaartavonden.

Ik vraag de Gemeente Utrecht actie te ondernemen.'

Inmiddels heeft de gemeente een intentiedocument getekend samen de projectontwikkelaar Rejoko om ee tweetal woontorens (8 hoog) op deze plaats te bouwen.

Wij vragen iedereen die ons verdere informatie kan geven over de stand van zaken contact met ons op te nemen.

Gewenst resultaat Het oprichten van een ontmoetingsruimte/multifunctionele ruimte in Voordorp
15 project-updates toon alle updates

Peter Straatman

2-mei-2021 17:11

In de week van 12 april hebben verschillende bewonersgroepen en belanghebbenden gesprekken gevoerd met Rejoko, de projectontwikkelaar van A. Romerostraat 330-338. Voordorp aan Zet heeft dit gesprek op 14 april gehad.

Tijdens dit gesprek bleek (weer) dat de initiatiefnemers het gebied om te ontwikkel...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Peter Straatman

2-mei-2021 23:10
Project volgens planning

De gemeente heeft besloten om het planproces voor de A. Romerostraat 330-338 aan te passen van UPP2 (bouwenvelop) naar UPP1 (Stedenbouwkundig Programma van Eisen).
Aanleiding hiervoor zijn o.a. de informatieavond en de gesprekken die gevoerd zijn met Voordorp aan Zet en andere bewoners. De gemeente ...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina
1 reactie

Liesbeth Simpelaar

Jammer dat de ontwikkelaar niet op onze uitnodiging van 14 april in wilde gaan. Als het goed is gebeurt dit later.
Ondertussen heb ik een infodocument geschreven over Voordop. Hierin kun je lezen hoe het is ontstaan, over de eigenheid van de buurt, de architectuur en welke bijzondere dingen wij Lees meer
16-apr-2021 12:43
Wil je reageren? Meld je dan aan.