Project

Voordorp aan Zet: geen woontorens Romerostraat

Geplaatst op 9 januari 2021, 00:01 uur

In de Romerostraat 332-338 in Voordorp staat al jaren een prachtige ruimte leeg bij Villa Kakelbont en naast de Voortuin. Dit is een doorn in het oog voor veel Voordorpenaren, temeer omdat een ontmoetingsruimte in Voordorp ontbreekt.
Een groepje van 5 mensen heeft eind 2019 de handen ineen geslagen en is aan het onderzoeken wat de mogelijkheden met deze ruimte zijn.

Meer informatie miniwebsite Voordorp aan Zet

Toelichting

5 jaar geleden is dit ook al eens geprobeerd, maar dat heeft blijkbaar tot niets geleid. We zijn benieuwd wat er toen precies geprobeerd is.
Er is ook een petitie waarvan niet duidelijk is wat daarmee tot nu toe gedaan is. Inmiddels staan daar 588 handtekeningen op.

De tekst was:

'Ja, ik wil ook dat het leegstaande vervallen gebouw, aan de Aartsbisschop Romerostraat 332/338 in het centrum van Voordorp, wordt opgeknapt en een buurtfunctie krijgt met mogelijkheden voor: exposities, yogalessen, telewerken, vergaderen, kookcursussen, jam sessies, een eetcafé, een repair café, ontmoetingen & kaartavonden.

Ik vraag de Gemeente Utrecht actie te ondernemen.'

Inmiddels heeft de gemeente een intentiedocument getekend samen de projectontwikkelaar Rejoko om ee tweetal woontorens (8 hoog) op deze plaats te bouwen.

Wij vragen iedereen die ons verdere informatie kan geven over de stand van zaken contact met ons op te nemen.

Gewenst resultaat 
Het oprichten van een ontmoetingsruimte/multifunctionele ruimte in Voordorp
Lopend
Illustration
 
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 23 projectupdates

Peter Straatman

Project achter op planning

Na een lange stilte kregen we als Voordorp aan Zet een uitnodiging van de gemeente om op 8 december de wensen van bewoners in te brengen ten aanzien van A. Romerostraat 330-338.

In juni organiseerden we een buurtbijeenkomst om ideeën te verzamelen en dit gesprek met de gemeente voor te bereiden. Da...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Peter Straatman

Project achter op planning

Situatie is nog hetzelfde als in januari!

0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Liesbeth Simpelaar

vr 16 april 2021 12:43
Jammer dat de ontwikkelaar niet op onze uitnodiging van 14 april in wilde gaan. Als het goed is gebeurt dit later.
Ondertussen heb ik een infodocument geschreven over Voordop. Hierin kun je lezen hoe het is ontstaan, over de eigenheid van de buurt, de architectuur en welke bijzondere dingen wij actie... lees meer