Verhaal

Het is een heerlijk park geworden

Geplaatst op 2 mei 2024, 22:45 uur
Illustration

Regine Kaasenbrood is 73 jaar en in de jaren van verandering woonden ze (met 2 kinderen uit 1975 en 1977) in Tuindorp.

"Ik heb wel een hechte band met het Griftpark. 

We gingen regelmatig naar het Griftpak. Wandelen, vaak heb ik genoten in de omheinde wilde bloementuin, met de kinderen spelen. Totdat het park afgesloten werd. 
We hebben mee-gedemonstreerd toen bleek dat er gif in de bodem zat. "HET GIF ERUIT EN WIJ ERIN” riepen we, de kinderen op een kar verzameld met allemaal een gif-groene ballon in de hand. ..!


Nu ben ik oma van 2 kleinkinderen die vlakbij het Griftpark wonen en daar heel vaak spelen. Vaak ga ik met ze mee, ook naar de activiteiten in de Griftsteede. Onze kleinzoon heeft nu vanuit zijn school een eigen tuintje waar hij regelmatig even gaat kijken. We zoeken samen met onze kleindochter naar de tijger die ergens verborgen zit volgens opa. Ik gooi de voetbal aan waarop mijn kleinzoon hem in het doel probeert te schoppen op dat fantastische omheinde stukje “voetbalveld”. We gingen jarenlang met de kids naar de Torteltuin. We keken naar de boringen in het Griftpark als er gecontroleerd moest worden hoe de grond eruit zag qua eventuele vervuiling, zie bijgaande foto - onze kleinzoon heeft ademloos minstens een uur staan kijken, dat was in 2018? We wandelen door de weides met allerlei dieren, heerlijk! Ikzelf vind het altijd fijn om bij de varkens te staan, gewoon een tijdje kijken. En als er nieuwe lammetjes geboren worden zijn we er elke dag wel even te vinden. 


Het is werkelijk een heerlijk park geworden, we zijn er allemaal dol op. De kleinkinderen zijn er eigenlijk elke dag wel te vinden, het Griftpark is hun achtertuin."

Bedankt voor het delen van je verhaal, Regine.

Voor meer informatie kijk op Griftpark 25 jaar en lees een stuk historie op Hoe het Griftpark hier kwam.

Illustration
 
Deel dit: