Verhaal

Wonderen in Tuinwijk

Geplaatst op 15 maart 2024, 15:01 uur
Illustration

“Er gebeuren hier wonderen” vertelt Naomi Joseph. In een bovenwoning in Tuinwijk lijken muntjes aan de muur geplakt. Maar er is geen lijm aan te pas gekomen. “Probeer maar” nodigt Naomi uit. Het muntje valt. Maar na het gesprek, met meer uitleg, duw ik het muntje nog een keer tegen de muur, en het blijft hangen. Wat gebeurt hier?
 
Naomi maakt deel uit van een wereldwijde vredesbeweging ‘de golden age movement’. De beweging heeft als doel een tijdperk van onvoorwaardelijke liefde en innerlijke vrijheid te vestigen. De oprichters zijn spiritueel leraren Sri Amma en Sri Bhagavan uit India.
 
“Voor wereldvrede is eerst vrede in jezelf nodig” legt Naomi uit. Die vrede in jezelf stroomt over en dan kun je het ook weer delen. De hoge staat van bewustzijn waarin je je vredig, gelukkig, kalm en ontspannen voelt wordt Ananda-staat genoemd. In deze moeilijke tijd, waarin veel mensen somber zijn, wil ik graag mensen deze vrede en vreugde laten ervaren.” Naomi organiseert daarom bijeenkomsten bij haar thuis, maar ook online kunnen mensen deelnemen.
 
Uitgangspunt bij het doorgeven van Ananda is een fenomeen dat Naomi omschrijft als ‘het grote compassievolle licht’. Dat licht is een samenbundeling van hoogontwikkelde, liefdevolle wezens die zijn samengesmolten tot puur licht. Het is waarschijnlijk ook het licht dat mensen zien bij een bijna-dood ervaring.
Online kunnen mensen gratis aansluiten bij een meditatie en Ananda ontvangen. Deelnemers hoeven zich alleen te ontspannen om voordeel te hebben van dit licht. “Voor mij is het belangrijk dat mensen weten en ontdekken dat dat licht er voor iedereen is die daar iets van wil.”
 
Een laag tafeltje in de kamer dient als een altaartje: er staat een beeld en ook een schaaltje met chocola. Er lijkt een klein hapje genomen te zijn van een bonbon, en op de platte stukjes chocola liggen druppeltjes. “Dat is het andere wonderlijke wat hier gebeurt” legt Naomi uit, “er ontstaat soma. Het begon in India: er kwam poeder uit afbeeldingen van Sri AmmaBhagavan. Inmiddels ontstaat soma op meerdere plekken, ook in Nederland. Hier thuis ontstaan substanties zoals druppels, of belletjes in water. Tijdens mijn bijeenkomsten nemen mensen een flesje water mee, dichte flesjes, en dan verschijnen er belletjes. Het eten of drinken van soma zorgt ook voor die vredige, vreugdevolle staat”.
 
En die munten aan de muur? “Technisch gezien weet ik niet hoe die munten blijven hangen, maar het komt door het licht. Na een bijeenkomst liet iemand een foto zien die dit in India had meegemaakt. Ik kijk daar ook naar met Hollandse nuchterheid, maar het werkt hier dus ook.”
 

Geintereseerd? Sluit eens aan bij de gratis online meditatie van 30 minuten

Bijeenkomst 'geschenk van Ananda' 
 

Illustration
https://wijkwijzernoordoost.nl/persoon/90931/naomi-joseph
Deel dit: