Verhaal

Nardie is verkozen tot Miss Senior Pride 2023!

Geplaatst op 22 januari 2024, 13:02 uur
Illustration

Nardie Eijsberg (midden op foto) uit Utrecht Noordoost is, samen met Jan Derksen-Wynn en Marc Wynn-Derksen, door Stichting Roze 50+ uitgeroepen tot Miss en Misters Senior Pride 2023. Ze kregen de onderscheiding op zondag 26 november uitgereikt bij de Nationale Roze Ouderendag, tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam. 

De verkiezing is een initiatief van de Stichting Roze 50+, een samenwerkingsverband van ouderenbond ANBO en lhbti+belangenvereniging COC Nederland gericht op een betere leefsituatie voor lhbti+ 50-plussers. De onderscheiding gaat naar mensen die veel betekenen of betekend hebben voor lhbti+personen in het algemeen en lhbti+senioren in het bijzonder.

Nardie en verbinding

Nardie zet zich al haar hele leven krachtig in voor verbinding. Mensen met elkaar in contact brengen, netwerken bouwen waarbinnen mensen zich kunnen ontwikkelen en het heft in eigen hand kunnen nemen. Dat is een rode draad in haar leven, zowel in haar professionele leven als directeur van een welzijnsorganisatie en – na haar pensionering – als Roze50+ ambassadeur. 

Het is Nardies vaste overtuiging dat Roze Ouderen een waardige oude dag verdienen in een veilige, begripvolle omgeving, met voldoende ondersteuning. Vanuit die overtuiging stimuleert deze actieve en gedreven Mrs Senior Pride 2023 mensen en organisaties om actief te worden en vooral ook actief te blijven.

Nardie en de wijk

Naast haar inzet voor de Roze Ouderen is Nardie ook zeer actief geweest bij de Buurtbel in Wittevrouwen, en onderzoekt ze nu mogelijkheden om iets vergelijkbaars op te zetten in haar eigen Vogelenbuurt. Ook is ze vrijwilliger bij Savannah Bay, een LHBTQIA-vriendelijke boekwinkel in het centrum, en is Nardie betrokken bij de ontwikkelingen rond het Griftpark van dit jaar. Het is namelijk 25 jaar geleden dat dit park werd geopend, wat wordt gevierd met een uitgebreid activiteitenprogramma en feest op 15 september.

Al met al zijn we trots om zo’n bezige bij in onze wijk te hebben, en vinden we haar onderscheiding als Miss Senior Pride natuurlijk meer dan terecht!

Deel dit: