Verhaal

Chiokee Campagnard: Actief bij de Buurtbel

Geplaatst op 24 december 2023, 13:45 uur
Illustration

Chiokee Campagnard is onlangs verhuisd naar de Transwijk-buurt, maar is wel actief als vrijwilliger bij de Buurtbel. Ze woont in een studio met haar tweejarige teckel. Voorheen was Chio een student, maar haar doel op termijn is om weer volledig te participeren in werk, bij voorkeur in het sociaal werkveld, zoals kinderopvang of in een buurtteam.

Wie is Chiokee?
Chiokee is geboren en getogen op Curaçao en ze heeft daar haar VWO afgerond. Daarna verhuisde ze naar Nederland om verder te studeren. Na twee universitaire studies ontdekte ze dat onderzoek niet echt haar ding was, maar dat het leren van theorie en het toepassen ervan in de praktijk beter bij haar past. Na deze ontdekking besloot ze Pedagogiek te studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. Chiokee spreekt vier talen: Nederlands, Spaans, Engels en Papiaments, haar moedertaal.

Chio omschrijft zichzelf als attent en gemakkelijk in de omgang, maar ook kritisch als het gaat om het achterlaten van afval. Ze hecht waarde aan gelijkwaardigheid en het behoud van een gezamenlijke ruimte voor iedereen. Ze benadrukt dat ze soms luidruchtig kan zijn vanwege haar culturele achtergrond, maar staat open voor feedback van anderen.

Buren beter leren kennen
De studio van Chiokee bevindt zich dichtbij Utrecht Centraal, met tal van winkels voor boodschappen en een nabijgelegen park dat ideaal is voor het uitlaten van haar hond. De combinatie van natuur en stad bevalt haar goed.

Hoewel ze net is verhuisd en haar buurt nog niet goed kent, wil Chio graag haar buren beter leren kennen. Ze wil dat haar buren weten dat ze altijd bij haar kunnen aankloppen en zou graag meer contact met hen willen hebben om ervaringen te delen, steun te vragen of een oppas voor haar hond te regelen. Daarnaast zou ze graag meer activiteiten zien waarbij jongeren en ouderen samenkomen om van elkaar te leren.

De Buurtbel als hechte community voor jongeren
De Buurtbel, die ze via de Wijkwijzer heeft leren kennen, betekent veel voor Chio. Ze draagt bij door te helpen met de Sociale media van de Buurtbel en het bedenken van activiteiten. Ze hoopt dat de Buurtbel meer bekendheid krijgt in Utrecht, vooral onder jongeren, en evolueert naar een centrale plek waar mensen samenkomen voor sociale interactie en vriendschap, en waar een hechte community ontstaat met iedereen die zijn eigen functie en plekje heeft. Het openstellen van de Warmoes in Wittevrouwen als buurthuis zou hier een goede bijdrage aan leveren.

Buurtbel Wittevrouwen brengt de wijk bij elkaar. We stellen graag onze buren voor. Wil je meer verhalen van buurtbewoners lezen? Bekijk dan de portretjes van onze buurtbewoners.

 

Deel dit:
1 reactie

Simône Verlaan

wo 27 december 2023 14:10
Mooi verhaal! Leuk om je op deze manier nog een beetje beter te leren kennen Chio!