Bericht

Samen Isoleren

Geplaatst op 18 september 2023, 00:00 uur
Illustration

Heb je net lekker je plekje gevonden? Woon je al jaren in deze gezellige wijk, gezellig op een bankje voor het huis... En dan komt de winter eraan, de regenen is al begonnen. ’s Avonds het raam weer dicht maar het blijft een beetje tochten. Gaat de gasprijs omhoog en ook die van elektriciteit. Wat nu? Afwachten, na de winter wordt het weer lente, of toch... Heb je wel eens gedacht aan samen isoleren? Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Heel Nederland moet van het gas af, maar binnen Utrecht mogen de Zeeheldenbuurt, Ezelswijk en Wittevrouwen iets eerder van het gas af. Mogen is een zeer vrijblijvende formulering. In 2024 gaat de gemeente gesprekken voeren over nieuwe vormen van verwarmen en gezamenlijke systemen (stadsverwarming). Of kies je zelf liever voor een ander systeem infrarood (panelen) of een warmtepomp. Je huis moet daar dan wel klaar voor zijn - dat wil zeggen voldoende geïsoleerd. Dat kun je zelf regelen, maar via de Buurtbel kun je ook meedoen met samen isoleren!

De buurtbel biedt de mogelijkheid om je te laten informeren over wat er gaat veranderen op het gebied van energie. Vervolgens kun je een stappenplan maken voor je eigen huis, samen of zelf. Voor elk onderdeel kun je kiezen of je dat zelf wilt regelen of dat je het samen wilt aanpakken.

Via de link onderaan dit artikel vind je de voordelen van samen aanpakken ‘minder gedoe en meer resultaat’ in 10 stappen. Wil je onderzoeken of je samen met je buren van de buurtbel isoleren wilt aanpakken?
    vul dan de enquête in, of...
    kom op het buurtbel bakkie op 1e en 3e woensdagochtend in ZIMIHC, of....
    Kom naar de werkplaats op de 2e maandag van de maand.

Deel dit:
Afzender
Heeft betrekking op project