Update

Peter kiest voor 'plajakken' in plaats van 'plandelen'

Geplaatst op 28 juni 2023, 15:28 uur
Illustration

Plajakken

Plandelen is het opruimen van zwerfafval terwijl je wandelt. Bij uitstek een mooie activiteit om in de zomermaanden te doen, zou je denken. Maar met het warme weer van de afgelopen weken kan het kwik soms te hoog oplopen om je buurt op deze manier schoon te houden. Peter vond hier een inventieve oplossing voor; hij pakte zijn kajak en is gaan plajakken!

Peter kajakt als sport en als hobby. En net zoals iedereen die in de nabijheid van water leeft, of er graag in de buurt van is, vindt hij het fijn als dit water afvalvrij is en blijft. Hij vist alles wat hij tegenkomt dan ook met plezier even uit het water. Vaak maakt hij een rondje vanaf de Grift, via De Zilveren Schaats richting de Minstroom in het zuiden van de stad. Terug kajakt hij dan door de binnenstad, via de Oude of Nieuwe Gracht of langs de oost- of westkant van de singel. 

Ook zin om het water op te gaan met dit warme weer? Een afvalzak meenemen is volgens Peter niet nodig. "Ik pak vaak al een zak mee voor als ik wat afval tegenkom, maar bijna altijd vind je wel één of meerdere zakken tijdens het varen."

 

Wil je ook meehelpen met het schoonhouden van de buurt? Op iedere tweede dinsdag van de maand doen we dit door middel van een plandeling in het Griftpark en iedere derde maandag van de maand vanuit de Paardenkathedraal. Kijk hier voor meer informatie. 

Deel dit: