Verhaal

Nardie Eijsberg, over de Buurtbel!

Geplaatst op 30 oktober 2022, 12:29 uur
Illustration

Buurtbel Wittevrouwen brengt de wijk bij elkaar. We stellen de actieve buren van Buurtbel Wittevrouwen voor, met deze keer: Nardie Eijsberg! 

Op donderdag 24 november organiseert Buurtbel Wittevrouwen 'Hallo Wittevrouwen', een wijkbijeenkomst in De Paardenkathedraal. Jij bent daar ook bij! Wat ga je daar doen?
Ik ben die avond moderator en neem de voorzittersrol op me. Ik faciliteer de aftrap van dit nieuwe netwerk en begeleid de avond.

Wat vind je het leukst om met of voor je buren te doen?
Ik vind het ontzettend leuk om de jaarlijkse buurtborrel te organiseren, inmiddels samen met andere bewoners. Dat is altijd erg gezellig! Ook houd ik ervan mee te denken met buren en hen door te verwijzen. Er gebeurt veel in de wijk en er is veel te doen, maar het is niet altijd gemakkelijk te vinden. Omdat ik veel weet van wat er gebeurt in de buurt, kan ik hierin vaak een nieuwe verbinding tot stand brengen.  En kan ik doorverwijzen naar de wijkwijzer.

Hoe doen jij en jouw buren aan burenhulp? 
Tijdens de coronacrisis hielpen veel buren elkaar door boodschappen voor te doen. In mijn buurt kijken we sowieso altijd goed om naar enkele (psychisch) kwetsbare bewoners. We hebben veel contact, voeren gesprekjes en hebben van elkaar de sleutels. Ook is een buur aangesloten op het officiële zorg- en alarmsysteem in geval van nood. 

Wat is je favoriete plek in de wijk om je buren te ontmoeten?
Buurtcafés zijn hiervoor mijn favoriete plekken. In mijn buurt kom ik graag bij Guusjes en bij MØS. Allebei lekker om de hoek. Het Griftpark is verder een geweldige plek om samen te wandelen, op een bankje te zitten en naar de dieren te kijken. Met een buurvrouw ben ik vijftien jaar geleden gestart met een jaarlijkse buurtborrel om oude en nieuwe bewoners te ontmoeten en leren kennen. Ik vind het belangrijk dat er ruimte is voor meer persoonlijke connectie. 

Hoe ben je betrokken bij Buurtbel Wittevrouwen?
Ik woon in Utrecht Noord-Oost, ben al langer een fan van de wijkwijzer en vind het leuk om verbinding te leggen in de buurt. Met het opzetten van Buurtbel Wittevrouwen help ik omdat burenhulp daarin net wat verder kan gaan dan wat toevallig binnen een straat gebeurt. Het is interessant om op weg te gaan met dit project en te onderzoeken of dit een mooi model is hiervoor. Ik ben nieuwsgierig naar wat buren hiervan vinden!

Wil jij je ook als actieve buur aansluiten bij Buurtbel Wittevrouwen? Bekijk hoe je mee kunt doen of stuur een mailtje naar buurtbel@wijkwijzernoordoost.nl

Illustration
 
Deel dit: