Bericht

Stemmen voor plek herinneringsboom in de wijk

Geplaatst op 10 juni 2021, 11:58 uur

In 2022 bestaat Utrecht 900 jaar. Dat gaan we samen met de stad groots vieren. Ook maken we de stad groener door in alle tien de wijken een herinneringsboom te planten. Inwoners kiezen zelf de plek waar ze deze boom, een linde, graag willen in hun wijk. Dat kan door tot 30 juni te stemmen via het digitale platform DenkMee of door een plek door te geven aan de balie van het wijkbureau.

 In de eerste maanden van 2022 worden de bomen geplant. In elke wijk komt dezelfde boom, een Nederlandse winterlinde van het type Tilia cordata ‘Roelvo’. De boom groeit snel, wordt ca 15 meter hoog en kan heel oud worden. De herinneringsboom wordt een fijne groene plek waar inwoners en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten. Een symbolische plek waar je terugkijkt op wat was en vooruitblikt op wat komt. Maar ook waar je naar de vogels luistert of schuilt tegen de regen. 

Bomen zorgen voor een prettige en gezonde leefomgeving. Ze maken onze stad groener, geven verkoeling in de zomer en houden het regenwater langer vast bij stevige regenbuien. Ze bieden kleine dieren en insecten een thuis. Geen wonder dus dat we in Utrecht onze bomen koesteren en er meer van in onze stad willen. 

Keuze doorgeven
Wilt u uw plek voor een herinneringsboom doorgeven? Dat kan hier. Op de kaart kunt u uw keuze aangeven. Inwoners die liever persoonlijk hun keuze doorgeven, kunnen dat doen aan de balie van het wijkbureau. 

Benieuwd naar de plannen voor het vieren van het 900-jarig bestaan van Utrecht? Of heb je zelf een idee om iets te organiseren? Kijk dan op de website van Utrecht 900 jaar

Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Kerstin Steinhart

ma 21 juni 2021 11:02
Stem jij voor een boom "In het parkje voor idenburgstraat" in Lauwerecht!
Deze plek is ideaal voor het plaatsen van een boom aangezien er juist twee bomen stervende zijn. Deze boom zou een mooi eerbetoon zijn om die twee te vervangen en een nieuwe hiervoor in de plek te plaatsen.
Ga naar de website: ... lees meer