Bericht

Dichter bij elkaar?

Geplaatst op 21 februari 2021, 18:00 uur

Zijn we door corona en technologie dichter bij elkaar gekomen in tijden van sociale afstand en isolatie? Veel mensen zijn na een jaar corona gewend geraakt aan zoomen, teams en beeldbellen voor werk en prive. Maar doen dat vooral in bekende kring? Utrecht & Dialoog ging online op bezoek bij de derde helft om meer te vertellen over de mogelijkheden om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe buren te leren kennen in online dialogen. 

Online in gesprek, de moeite waard

Utrecht in Dialoog brengt met vrijwilligers en partners steeds meer mensen online met elkaar in gesprek, ook in Noordoost. Deelnemers zijn steeds blij verrrast over de intimiteit, de veilige sfeer en verdieping van de gesprekken. Dat het verrrassend is hoe je in "breakoutrooms" met 4 tot 6 mensen echt in contact kunt komen met onbekende mensen en met elkaars echt verder kunt komen. Vooral het delen van heel verschillende ervaringen en gezichtspunten brengt mensen dichter tot elkaar en ook nieuwe inzichten. Sommigen vinden online second best, waar we het mee te doen hebben, anderen vinden online juist prettiger en laagdrempeliger om velig vanuit huis deel te kunnen nemen en vinden het fijn dat iedereen  even veel ruimte inneemt. 

Kennismaking Derde Helft & Utrecht in Dialoog

Op vrijdag 19 februari was Utrecht in Dialoog te gast bij De derde helft om wat meer te vertellen over dialoogactiviteiten in coronatijd. Met een aantal trouwe bezoekers gingen we in gesprek over dialogen en de thema's waarover we praten: vaccineren, lekker eten, feest vieren in coronatijd, een nieuwe economie en kiezen. Over de waarde van contact met mensen buiten je eigen bekende kring, met mensen die anders denken, kijken en dat dat juist in coronatijd veel plezier kan geven. Nog niet alle trouwe bezoekers hebben een goeie computer, tablet of smartphone, hebben computerhulp in huis of in de naaste omgeving, maar steeds meer mensen weten de weg online te vinden. 

Leer nieuwe buren kennen en wandel de lente tegemoet

De waarde van een dialoog kun je het beste ontdekken door aan te sluiten bij een van de komende dialoogbijeenkomsten. In de nieuwe serie Ontmoet & Wandel lopen we met wijkgenoten de lente tegemoet in een combinatie van een zoom "matchbijeenkomst" en 1 op 1 wandelingen met maatjes. Wil je meelopen en praten? Kom 17 maart naar de matchbijeenkomst over kiezen, de moeite waard


Deel dit: