Blogpost

Publicatie in Duic

Geplaatst op 26 november 2020, 12:08 uur
Project achter op planning

Op 25 november verscheen in Duic het bericht dat er plannen zijn om de Aartsbisschop Romerostraat 330-338 te slopen en er een flatgebouw van 8 verdiepingen voor 70 woningen voor in de plaats te zetten.
Er wordt ook gemeld dat "Vanuit de buurt is er een initiatief om de leegstaande horecaruimte tijdelijk te gebruiken als een buurtvoorziening. Zij zijn daarover in gesprek met de initiatiefnemers." En de herontwikkeling zou kansen bieden om de omgeving te vergroenen.
Een en ander is ook vastgelegd in een intentiedocument. Zie bijlage bij dit bericht.
We zijn als projectgroep in het geheel niet geinformeerd door de gemeente Utrecht en we zijn al sinds februari niet meer in gesprek, omdat de gemeente ons niet verder wilde informeren over de plannen die op dat moment ontwikkeld werden. Wel zouden we op de hoogte gehouden geworden...

Het intentiedocument stelt nog veel vragen bij de plannen. Daarin spelen de hoogte van het gebouw, de grootte, het soort woningen (er moet meer sociale huur ingepland worden), de plaatsing in het groen en de rol van het bewonersinitiatief een belangrijke rol.
Ook wordt duidelijk dat het besluitvormingstraject nog wel 1,5 jaar in beslag gaat nemen. Pas daarna kan er daadwerkelijk gebouwd gaan worden.

We gaan als projectgroep bekijken welke stappen we nu gaan zetten.

Illustration
 
Deel dit:
4 reacties

Frans van den Berg

vr 27 november 2020 13:31
Voordorp in de uitverkoop met een fout bouwproject.
Al 8 jaar staat het voormalig restaurant aan de Aartsbisschop Romerostraat leeg. Meerdere bewoners initiatieven zijn er geweest om het gebouw een buurtfunctie te geven. Zo is er in 2015 een uitgebreide enquête geweest in de wijk met het resultaat de ... lees meer

Liesbeth Simpelaar

za 28 november 2020 12:59
Precies Frans! We gaan er voor liggen :). Kom ook bij het groepje. Kort overleg: zo 29 nov 14.00, buiten, op de plek des onheils.

Liesbeth Simpelaar

za 28 november 2020 12:59
Precies Frans! We gaan er voor liggen :). Kom ook bij het groepje. Kort overleg: zo 29 nov 14.00, buiten, op de plek des onheils.

Michiel Crul

do 17 december 2020 20:16
29 November kwam dit groepje snel bijeen in Onze Voortuin om vervolgstappen te bespreken. Twee later is het echt aan uitgroeien tot de nieuwe organisatie Voordorp Aan Zet!
We houden u op de hoogte.