Vacature/hulpvraag

Coördinator VoorleesExpress gezocht!

Geplaatst op 30 januari 2020, 12:25 uur

Coördinator VoorleesExpress Utrecht
Bij de VoorleesExpress komt een vrijwillige voorlezer wekelijks bij een gezin thuis om de kinderen (van 2 tot 8 jaar) voor te lezen. We stimuleren daarmee de taalontwikkeling van de kinderen en verrijken samen met de ouders de taalomgeving thuis. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven. Als coördinator begeleid je een groepje gezinnen en voorlezers. Op die manier kan jij ervoor zorgen dat er bij nog meer gezinnen voorgelezen wordt!

Wat doe je als Coördinator VoorleesExpress?

Als coördinator begeleid je een half jaar lang een groepje gezinnen en voorlezers. Je vormt de spil tussen de gezinnen, voorlezers en de projectleiding en bewaakt de voortgang van het project. Je bent goed op de hoogte van wat er in de gezinnen gebeurt en legt de voortgang vast. Met elke voorlezer ga je drie keer mee naar het gezin. Om deze taken zo goed mogelijk te kunnen vervullen volg je drie trainingen, gegeven door de projectleiding van VoorleesExpress Utrecht. Zelf geef je die trainingen door aan jouw voorleesteam. Het coördineren van één seizoen kost ongeveer 60 tot 80 uur.

Wat heb jij in huis?

  • Je hebt affiniteit met kinderen, taal en culturen
  • Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
  • Je hebt plezier in organiseren en coachen
  • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
  • Je bent wekelijks flexibel beschikbaar
  • Je bent bereid om je voor een periode van minimaal een jaar te committeren
  • Je bent bereid jezelf te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training.

Wat krijg jij ervoor terug?

Als coördinator kun je ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en deelnemers uit allerlei culturen. Je kunt begeleiding verwachten vanuit de organisatie, je volgt een starttraining en je kunt deelnemen aan deskundigheidsbevordering en verschillende andere activiteiten. Tot slot bieden wij ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering. Met jouw inzet zorg je ervoor dat er wekelijks ontmoetingen plaatsvinden tussen Utrechters met diverse achtergronden waarbij taal de rode draad vormt. Utrechters voelen zich meer verbonden met hun stad en daar draag jij een steentje aan bij!

Heb je belangstelling voor de functie van coördinator? Neem dan contact met ons op! Ook voor eventuele vragen kun je terecht bij Anandi Schelfhout, projectleider bij Taal Doet Meer. Dit kan via voorleesexpress@taaldoetmeer.nl of 030-2947594.

contactpersoon
Anandi Schelfhout
Ingangsdatum
19-04-2022
herhalend
ongeveer 2 uur per week, voor minstens een jaar
Beloning
Kleine vrijwilligersbijdrage van €20,00 per maand.
Illustration
 
Deel dit: