Tatiana Mota

Professional, Initiatiefnemer
Wie is Tatiana?

Tatiana komt oorspronkelijk uit Brazilië en woont al 15 jaar met haar gezin in Nederland, waarvan de laatste drie jaar in Utrecht. Ze heeft een bijzondere band met de stad. Het was de eerste plaats die ze ooit in Nederland bezocht. Een paar jaar later trouwde ze in de stad.


Haar visie op Utrecht:“De mensen zijn open en vriendelijk, de geest van samenwerking en gemeenschap is hoog. Utrecht is ook een paradijs voor geschiedenisliefhebbers, heeft een geweldige fietsstructuur, veel cultuur en groen. Wat heb je nog meer nodig?”
Tijdens haar carrière in Nederland werkte Tatiana bij Booking.com, Philips en Nike. Ze vond het leuk, maar stressvol. Van daaruit ontstond de behoefte om meer te leren over de wetenschap van welzijn, hoe je kunt herstellen van hoge stress en gelukkiger kunt leven. Daarna heeft zij zich gespecialiseerd in Positieve Psychologie. Het verrijkte de workshops en trainingen die altijd deel uitmaken van haar carrière, ook in Brazilië.


Tatiana doet momenteel een Master in Community Development aan de Hogeschool Utrecht, een andere manier om de gemeenschap en samenwerking elementen die voor haar zo belangrijk zijn te versterken.
De Buurtbel is voor Tatiana een gemeenschap met een groot hart. Ze voelde zich welkom tijdens leuke interacties op de Werkplaats en hetwoensdag-Buurtbelbakkie. Mensen willen er voor elkaar zijn. Samen bouwen ze aan een betere buurt. Daar trof ze Anna Verkuijl van haar Masteropleiding, Wilma de Buck en ook Monique en Jopi, die toevallig bij hetzelfde koor zingen als Tatiana in Utrecht.


Met haar nieuwe workshops Ontstressen en Opbloeien hoopt ze iets terug te kunnen geven aan deze bijzondere gemeenschap, door haar kennis en ervaring te delen.