organisatie

Utrecht Natuurlijk Griftsteede

Non-profit

Openingstijden
Dinsdag tot en met zondag
van 10.00 tot 17.00


Kerstdagen
van 10.00 tot 17.00


Uitzonderingen:
1 april tot 1 oktober
Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur


Nieuwjaarsdag zijn we gesloten


Schoolvakanties met uitzondering van de zomervakantie zijn we ook maandags open


Voor ieder wat wils
Of je nu jong bent of oud, kom naar Griftsteede om lekker te ontspannen of al spelend te leren. Ontdek onze kinderboerderij met de nieuwsgierige geiten, maar ook met een heuse bijenstal! Beklim het klimfort in de speeltuin. Maak waterpret in het pierenbadje of kom rustig even zitten met je gezicht in de zon.


Je sokken mogen uit!
Achter het hoofdgebouw ligt de stadstuin met een kweekkas, de Groenkapel en het Blotevoetenpad. Loop op blote voeten over het slingerpad door de tuin. Voel de modder tussen jouw tenen en het kriebelen van het frisse gras.


Voel je thuis in de huiskamer
Bewonder het uitzicht op de tuin vanuit onze educatieve huiskamer. En doe zeker een keer mee aan een van de inspirerende natuuractiviteiten.


Bewonder onze Tentoonstellingen
In de hal van Griftsteede wordt doorlopend geëxposeerd door partners, lokale kunstenaars of door onszelf. Vanaf dinsdag 29 oktober is hier de tentoonstelling ‘Natuur in de stad’ te bewonderen! 6-VWO eindexamenleerlingen van De Werkplaats zijn tien weken lang druk bezig geweest met dit thema. Alle leerlingen hebben zo hun eigen visie op stadsnatuur. Zo maakten zij uiteenlopende kunstwerken rondom dit thema.


Kom spelen in het speelhonk 
Samen zijn, knutselen, voorlezen en spelletjes! Griftsteede beschikt over een binnenspeelruimte . Hier zijn knutselmaterialen, speelgoed en spellen beschikbaar om mee te spelen.


Vanaf 12.00 uur tot 16.30 uur kun je hier vrij spelen. Een enkele keer is het speelhonk ‘s middags bezet voor een specifieke doelgroep, houdt hiervoor de activiteiten op de website in de gaten.


Bij mooi weer stimuleren we buitenspelen en kan het speelhonk gesloten zijn.


De Kidsclub
Leer bij de Kidsclub hoe je creatief bezig kunt zijn met verschillende materialen. Elke woensdagmiddag begeleiden studenten van het Welzijn College Utrecht kinderen van 6 t/m 12 jaar met leuke activiteiten. 14.30 uur – 16.00 uur


Maatwerk voor groepen
We verhuren ruimtes voor verjaardagsfeestjes, vergaderingen en meer. Wil je iets speciaals komen doen met een groep kinderen en/of volwassenen? Stuur ons dan een mail via griftsteede@utrechtnatuurlijk.nl.


 

Illustration
 
Deel dit: