Bericht

Muurschildering Ezelsdijk onthuld!

Geplaatst op 28 juni 2024, 22:31 uur
Illustration

De muurschildering "Fietsers in de avondzon" aan de Huizingalaan 121 werd vrijdagmiddag 28 juni officieel onthuld.

Studenten van de Nimeto aan de overkant hebben geholpen met het schilderen van het ontwerp van 'De Verfdokter'. Hun werk startte een paar weken geleden in de stromende regen en eindigde gisteren in de hitte: maar het is af! 

Op de parkeerplaats bij de school werden de makers onder het genot van een hapje en een drankje bevraagd over het leukste en het spannendste moment in het proces: het op de steiger staan was spannend voor de studenten, en het samenwerken met de studenten vond de Verfdokter in eerste instantie best spannend, maar dat ging allemaal heel goed! Het leukste moment was toen de doeken van de steigers gingen en de schildering in het geheel bekeken kon worden.

De muur staat naast het spoor waar de trein naar het spoorwegmuseum rijdt. Evert-Jan de Rooij van het museum vertelde over de geschiedenis van de Oosterspoorlijn. Dichter Ingmar Heytze droeg drie gedichten voor met als thema 'tijd' en refereerde aan de tijd dat hij over de Huizingalaan richting school fietste.

Daarna begaf het gezelschap zich naar de overkant waar de commissie Streetart van buurtvereniging Ezelsdijk symbolisch een grote strik voor het werk los trok en het glas werd geheven op dit prachtige werk!

Initiatiefnemer van dit project is de buurtvereniging Ezelsdijk. Financieel wordt alles mogelijk gemaakt door het ondernemersfonds Utrecht. 

Deel dit: