Verhaal

Tuinverhalen! Oproep: hoe oud is jouw tuin?

Geplaatst op 28 juni 2024, 11:32 uur
Illustration

Wie verrast buurtbewoner Jan Korff de Gidts met een mooi verhaal over de geschiedenis van zijn of haar tuin?
Mail info@wijkwijzernoordoost.nl!

Blog
Op zijn blog vraagt Jan Korff de Gidts zich het volgende af:

"Vanmorgen hebben we op ons terras de schoonheid van onze tuin uitgewisseld. We kwamen op de vraag: Hoe oud is onze grote esdoorn? Wanneer is die geplant? In 1930 ? Door wie en waarom?

Het zaadje van onze esdoorn zal een jaar of vijf voor 1930 ontstaan. He: in 2025 bestaat onze esdoorn 100 jaar!

Grappig. Wie heeft dan onze sering geplant ? En was er een speciale gelegenheid om de sering te planten? Een geboorte, een huwelijk? Leuk dat je - terloops - je eigen collectieve geheugen gaat bevragen en dat je op zoek kunt gaan naar vroegere gebruikers van de tuin. Zou zo'n vraag - hoe oud is jouw tuin? - meer mensen interesseren?"

Bron: Blog Jan Korff de Gidts

Als aftrap:
De mini-kerstboom van de supermarkt
Het dennenboompje op de foto bij dit artikel staat in mijn geveltuin. Geplant na de kerst, omdat het jammer is zo'n mini-kerstboompje van de Albert Heijn weg te gooien. Hoe lang zou het boompje er al staan, 10 jaar? Eerst dacht ik 'als hij tot de vensterbank komt verplant ik 'm'. Ook al opgezocht hoe dat zou moeten (je moet een periode ervoor al de wortels uitgraven en vrijmaken zodat de boom kleinere wortels kan aanmaken, anders overleeft-ie het verplanten niet). Maar het is er nog steeds niet van gekomen. En het mini-kerstboompje is nu een flinke spar die al tot tweederde van het raam komt. Als iemand 'm wil adopteren: welkom!

Wiens tuinverhaal volgt?

 

Deel dit: