Bericht

Gratis OV-abonnement voor 66+, reis tot en met 31 december 2024 voor niets

Geplaatst op 20 juni 2024, 12:58 uur
Illustration

Graag informeren wij u over de mogelijkheid om in aanmerking te komen om gratis te reizen in de provincie Utrecht. U heeft deze mogelijkheid tot eind 2024. Een mooi voordeeltje waar u nog enkele maanden gebruik van kan maken.

Ouderen met een krappe beurs

Bent u 66 plus, woont u alleen en is uw inkomen maximaal 22.200 euro per jaar, dan kunt u gebruik maken voor gratis reizen in de provincie Utrecht. Woont u samen en is uw beide inkomen minder dan 30.200 euro per jaar dan komt u ook in aanmerking en kunt u gratis reizen na 9 uur ’s ochtend en in het weekend de hele dag.

Iedereen die met een inkomstenverklaring van de Belastingdienst kan aantonen dat hij/zij aan deze voorwaarden voldoet en zich heeft aangemeld, ontvangt een gratis OV-abonnement dat op hun persoonlijke OV-chipkaart wordt geladen.

Aanmelden via www.gratisreizenouderen.nl

Op de website www.gratisreizenouderen.nl kan het gratis OV-abonnement worden aangevraagd. Hier staat uitgelegd welke stappen u moet nemen om het abonnement aan te vragen. Heeft u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier, bijvoorbeeld met het downloaden van de inkomstenverklaring bij de Belastingdienst, dan kunt u contact opnemen met telefoonnummer 0475 - 772 189.

Waar en wanneer reizen

Na het laden van het OV-abonnement, reist u tot en met 31 december 2024 gratis binnen de provincie Utrecht met buurtbus, flex-diensten, tram en bus van U-OV en Syntus Utrecht. Reizen kan doordeweeks na 9.00 uur en in het weekend de hele dag.

Reizen met de trein en bij andere vervoerders is niet gratis. Ook buiten de provincie Utrecht betaalt u voor het OV. 

Wij wensen u veel reisplezier!

Met vriendelijke groet,

Projectgroep Gratis OV-abonnement voor ouderen

Heeft u nog vragen, dan kunt u ons mailen op GratisOVUtrecht@trafficon.nl of bellen op telefoonnummer  0475 – 77 21 89.

Deel dit: