Bericht

Dringende oproep: Servicepakket BuurtAED Troelstralaan loopt bijna af!!

Geplaatst op 17 juni 2024, 19:50 uur
Illustration

Elke dag krijgen 40 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans is het grootst als iemand binnen 6 minuten reanimeert en een AED* aansluit. Bij een hartstilstand kan een AED het hart weer in een normaal ritme krijgen. In totaal zijn er 225.000 actieve burgerhulpverleners in Nederland, die gebruik maken van een AED.

Daarom heeft de Troelstralaan in de Staatsliedenbuurt sinds begin 2020 een eigen BuurtAED. Het apparaat is (gelukkig maar) 2 keer ingezet in de afgelopen 5 jaar.

Omdat het inmiddels bijna 5 jaar is geleden sinds de aanschaf van het apparaat, moet het servicepakket van onze BuurtAED verlengd worden. Hiermee zorgen wij ervoor dat het AED gebruiksklaar blijft.

Belangrijk!

LET OP! Wij hebben nog 10 dagen te gaan om het bedrag voor het servicepakket op te halen. Indien dit niet lukt, dan zal het apparaat aan het eind van het jaar weg moeten (na afloop van het pakket). Geen servicepakket betekent dus dat onze BuurtAED verdwijnt!

Help je mee? Doneer voor onze BuurtAED via de actiepagina!

*Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat wordt gebruikt om mensen met een hartstilstand een elektrische schok toe te dienen.

Beheerder

Indien het bedrag voor het servicepakket verzameld wordt:

Nesrin, de beheerder en de initiatiefnemer, heeft met veel liefde en trots het apparaat sinds het begin beheert. Vanwege haar drukker wordende agenda moet zij het beheer hiervan helaas loslaten. Zij is al een tijdje opzoek naar een nieuwe beheerder. Als beheerder is het niet vereist om zelf te kunnen reanimeren. Het gaat enkel om de controle van het apparaat.

Meer informatie over het beheer van het apparaat, kun je vinden op de site van HartslagNu.

Via het e-mailadres n.oner@live.nl kan er contact opgenomen worden voor de overname. Er zal een formulier voor overname ingevuld en ondertekend moeten worden. Hiervoor en voor eventuele vragen kunnen we samenkomen bij het Buurtcentrum de Leeuw. 

Alle hulp wordt gewaardeerd!

Deel dit: