Bericht

Genieten van harde muziek en lekker eten in het Griftpark

Geplaatst op 19 mei 2024, 12:52 uur
Illustration

Hoewel de harde muziek, speelkraampjes en felle lichten al snel doen denken aan een kermis, brengt TREK een ander soort feest naar het Griftpark. Utrechters kunnen dit pinksterweekend tussen de tenten rondlopen om onder het genot van muziek een lekker hapje te eten. Of je nou zin hebt in sushi, gado gado of biefstuk: op TREK festival is er keuze in overvloed.

Het rondtrekkende voedselfestival strijkt voor de negende keer neer in het Griftpark. Een paar dagen geleden stonden de kraampjes nog in Rotterdam, volgend weekend is Maastricht aan de beurt. Raymon van Sprang vertelt dat dit nogal wat planning vergt, maar dat het altijd lukt: ‘We zorgen ervoor dat we dinsdag hier afgebroken zijn, en dat we op donderdag weer open kunnen.’

Bij deze snelle verhuizing helpt het dat veel kraampjes de routine al kennen: er is een grote basis van kraampjes die altijd op TREK aanwezig zijn. ‘Die basis proberen we zo veel mogelijk aan te vullen met lokale ondernemers en andere unieke tentjes. Hierdoor heeft TREK op geen enkele plek precies dezelfde samenstelling, en krijgt iedere stad iets nieuws voorgeschoteld.’

Muziek en sfeer 

Een tent die deel uitmaakt van die zogenoemde “basis” is de Platenbus. Bij de rode bus, die ooit functioneerde als brandweerwagen, verzamelen muziekliefhebbers zich om door de vinyl-collectie te bladeren en, heel misschien, zelfs eentje mee naar huis te nemen. Voor de wagen staan stoelen die er nét iets comfortabeler uitzien dan de rest op het terrein, en de rockmuziek die wordt gespeeld trekt voorbijgangers snel de dansvloer op.

In de rest van het park schalt uit de luidsprekers country- en rockmuziek, met af en toe een incidenteel popnummer ertussendoor. Mensen tikken met hun voeten de maat tegen de stoelen, of mompelen het refrein van een “klassieker” mee.

Vlak na de opening van TREK wordt de aandacht van veel bezoekers getrokken door de harde gitaar die vanaf de andere kant van het terrein klinkt. Daar, op het enige podium, verrast band STIP. de toeschouwers met snoeiharde rockmuziek, afgewisseld met langzamere, gevoeligere nummers die tussen ska en garagerock in zitten. Het Haagse trio opent als eerste act het festival, en brengt bezoekers direct in een gemoedelijke sfeer.

De drie bandleden gaan na hun optreden aan een tafeltje niet ver van het podium zitten. Met drie koude glazen bier in hun handen bespreken ze hun optreden. Na een aantal keer op TREK te hebben gespeeld, kunnen zij met zekerheid zeggen dat het een leuke plek is om te spelen: ‘Ideaal voor startende bands; zo kunnen we veel meer  mensen bereiken!’

Muziek is dus een vrij groot deel van TREK, waardoor de sfeer makkelijk gezet wordt. Door de combinatie van lekker eten, blije mensen en muziek kunnen bezoekers hun weekend goed inluiden. Zelfs de grijze, dreigende wolken die in de loop van de avond in de lucht verschijnen kunnen de pret niet bederven: het lijkt een goed pinksterweekend te worden voor TREK festival.

Iets te vieren

Het zal niet lang meer duren tot TREK weer terugkeert naar Utrecht. Dan zullen de etensgeuren zich alleen niet meer door het Griftpark verspreiden, maar door het Maximapark. In september viert TREK namelijk hun 10-jarige jubileum, waarvoor ze extra groot willen uitpakken. ‘Helaas is het Griftpark dan niet meer groot genoeg, anders worden de mogelijkheden zo beperkt’, aldus Van Sprang. In ieder geval zal het festival de eigen verjaardag goed vieren, met nog meer entertainment, eten en gezelligheid.

Deel dit: