Bericht

Plandelgroep houdt de wijk schoon!

Geplaatst op 15 mei 2024, 10:19 uur
Illustration

Zoals iedere tweede dinsdag van de maand, ging ook op 14 mei weer een groep aan de wandel, gewapend met grijpers en vuilniszakken, met als doel om de wijk weer schoner en daarmee mooier te maken. Ook dit keer was er weer een prima opkomst, 10 mensen gingen samen aan de slag.

Eerst toog de groep naar het Griftpark, waarna ze zich opsplitsten in koppels van 3, en verder de buurt ingingen op zoek naar zwerfvuil. Naast het voldane gevoel om van steeds vollere afvalzakken, genoten de deelnemers ook van de zomerse lentedag, de zingende vogels en van de gezellige gesprekjes onderweg. In de Gildstraat lagen grote zakken afval naast de afvalcontainers, hier werd een melding over gedaan bij de wijkagent *. Intussen was temperatuur opgelopen naar 27 graden en werd verkoeling gezocht het Kostershuisje, waar koele dranken en hapjes klaarstonden.

Tot slot nog leuk om even te vermelden; een van de deelnemers was een gast van een van de plandelaars. Deze jonge man uit Turkije was op bezoek bij zijn zus, en was tijdens het plandelen geïnspireerd geraakt om dit ook in Turkije te gaan opzetten. Wat een leuk en onverwacht effect van het mooie werk van de plandelaars hier in Wittevrouwen en omliggende buurten!

Ook meedoen?

Klik op de link hieronder voor meer informatie of om je aan te melden. 

 

* let op; meldingen over gedumpt afval(zakken) kun je melden bij de gemeente  (via tel nr 14030) of via de website

Deel dit: