Verhaal

Uindewijk bezoekt nieuwe winkel met handgemaakte producten

Geplaatst op 16 mei 2024, 00:00 uur
Illustration

Uindewijk ging langs bij Liesel en Marijke om een kijkje te nemen in hun nieuwe winkel op de Willem van Noortstraat 61.

Marijke en Liesel zijn al heel lang bevriend, kwamen elkaar 30 jaar geleden tegen in de stoffenwinkel Michel op de lijnmarkt. Marijke was coupeuse en Liesel studeerde nog fashion op de HKU. Liesel startte met de ontwikkeling van vilten laarzen omdat ze last van kouwe voeten had. Ze vond producenten in Finland en Portugal en er kwamen schoenen en sneakers bij. Marijke maakt sieraden, accessoires en nu vooral tassen van dezelfde stoffen die Liese voor haar schoenen gebruikt.

Met de start van een winkel kwam een oude droom van Marijke en Liesel uit: samen een winkel starten met handgemaakte natuurlijke producten. Toen na het vertrek van de groenteman en advocaat, de winkel weer te huur stond was de beslissing dan ook snel genomen.

In de winkel van Marijke & Liesel worden ook producten verkocht van makers uit de buurt zoals Tafelboom, Kamerjuweel, Colette, krukjes van Pieter van der Veen, bier van de rare jongens, kaarten van Maria en veel meer. Je kunt er ook je haar laten knippen. En er zijn kleine evenementen, boekpresentaties en exposities. 

Nieuwsgierig? Kom vooral eens langs op donderdag, vrijdag of zaterdag van 11 tot 17 uur. 


Illustration
 
Deel dit: