Verhaal

Vogelenbuurtbewoner Mariet heeft een lintje gekregen!

Geplaatst op 26 april 2024, 21:40 uur
Illustration

Mariet Endeman is al 15 jaar vrijwilliger bij Huize Agnes, een opvanghuis voor vrouwen en hun kinderen die nog geen verblijfsvergunning hebben en zich in een schrijnende situatie bevinden. Ze zijn vaak gevlucht voor huiselijk en/of seksueel geweld, vrouwenhandel of vervolging. Veel van hen kampen met fysieke en psychische klachten. Door de moeilijke situatie van hun moeder kampen de kinderen vaak met leerachterstanden en ontwikkelingsproblemen.

Mariet speelt een belangrijke rol als steun en toeverlaat voor de bewoners en de andere vrijwilligers. Met haar aanwezigheid en betrokkenheid is ze de ruggegraat van Huize Agnes. Ook buiten haar werktijden staat ze altijd paraat hen te ondersteunen. Ze heeft talloze vrouwen en kinderen een veilig thuis geboden en werkt met hen aan een betere toekomst. Zij weigert steevast een vergoeding hiervoor te ontvangen.

En dat is niet het enige: vanaf 2006 geeft Mariet schaatsles aan kinderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Zij begeleidt deze groep kinderen bij activiteiten op het ijs. Ze zorgt voor de veiligheid en plezier bij het ijshockey, en samen met de andere vrijwilligers houdt ze de behoeften en het welzijn van de kinderen altijd in het oog.

En alsof dat nog niet genoeg is, is Mariet Endeman ook nog een zeer betrokken mantelzorger voor zowel haar familie als mensen in haar omgeving!

Lees het artikel in het AD: 

https://www.ad.nl/utrecht/mariet-vangt-vrouwen-in-schrijnende-situaties-op-en-dus-verdient-ze-een-lintje-ik-noem-haar-moeder~ae9a91de/

Deel dit: