Bericht

Help jij mee een Buurtcamping organiseren in het Griftpark?

Geplaatst op 8 februari 2024, 10:06 uur
Illustration

Houd jij van organiseren, mensen samenbrengen en kamperen? Heb je zin in een nieuwe uitdaging waarbij je je buren beter leert kennen? Meld je dan aan als campingbeheerder!

We zijn op zoek naar enthousiaste bewoners die als campingbeheerders hun kwaliteiten willen inzetten om De Buurtcamping in het Griftpark mogelijk te maken. In een team werk je samen toe naar een weekend vol cultuur, sport, muziek, ontmoeting en natuurlijk kamperen!

Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Samen bouwen zij de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen. Er is al één campingbeheerder, maar we zoeken nog minimaal twee enthousiaste en gedreven buurtbewoners uit Noordoost die het leuk vinden om een Buurtcamping te helpen organiseren voor en in hun eigen buurt en zo het team te versterken.

Wat is de Buurtcamping?

Tijdens De Buurtcamping wordt het park bij jou in de buurt drie dagen lang omgetoverd tot gezellige camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Op een camping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit. Je groet de buurman en helpt elkaar een handje. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leren buurtbewoners elkaar tijdens een ontspannen vakantie in eigen stadspark beter kennen. Op deze manier verbinden we allerlei soorten mensen met elkaar. En dat is belangrijk want we willen allemaal graag leven in een prettige buurt. Een buurt waarin je elkaar kent, waarin iedereen zich veilig voelt en waar we elkaar om hulp durven vragen. Juist in deze tijd, waarin we zo makkelijk langs elkaar heen leven. Een derde van de kampeerplekken zijn gereserveerd voor minima. Zo zorgen we ervoor dat iedereen kan genieten van een zorgeloze vakantie. 

Wat ga je doen?

Een Buurtcamping organiseer je natuurlijk niet alleen, maar met een team van mede buurtbewoners en met professionele hulp van de landelijke stichting, De Buurt. Als campingbeheerder sta je midden in het Buurtcamping netwerk. We zoeken mensen die zelfstandig en flexibel kunnen werken. Sluit je aan bij het Buurtcamping netwerk en samen ga je de wijk in om nieuwe connecties te leggen met bewoners, ondernemers en andere professionals uit jouw buurt. Je hebt alle ruimte om datgene te doen waar je goed in bent, maar ook juist om iets nieuws te leren en je eigen te maken. Voor de campingbeheerders is er een vrijwilligersvergoeding beschikbaar. 

Ben je benieuwd? Op donderdag 15 februari en dinsdag 27 februari organiseren we een online kennismakingsavond, voor iedereen die nieuwsgierig is en meer wilt weten. Aanmelden hiervoor kan bij britt@de-buurt.nl, of bel/app: 06-50737985. 

Deel dit: