Verhaal

Souad is blijven hangen bij de Buurtbel

Geplaatst op 11 januari 2024, 11:13 uur
Illustration

Souad kwam bij de Buurtbel terecht via een vriend die haar meevroeg naar zijn optreden in de Paardenkathedraal. Vervolgens is ze hieraan blijven hangen. Ze voelt zich hier thuis, bruist van de ideeën en energie, is actief in de jongerengroep, bij de Buurtbelsoep en bij het Buurtbelbakkie.

“Er is hier zoveel leuks te doen: muziek maken, knutselen en een praatje. Ik vind het leuk om mensen te enthousiasmeren, zodat meer mensen durven komen, blijven en samen kunnen zijn. Dat meer jongeren betrokken en geraakt worden, en meer mensen met ideeën ons weten te vinden.”

Een fijne buurt, dichtbij het Griftpark

“Ik woon hier in een fijne buurt met alles bij de hand. Lekker centraal, dichtbij het centrum, het station en vooral het groen. De parken, het zwarte water, het Griftpark, het hofje met bloemen. Het  Griftpark is mijn favoriete plek. Ik wandel hier graag, kom graag bij de dieren, maak foto’s van de natuur, richt me op wat er groeit en bloeit. Ik ga naar de heuvel als er sterren zijn, vlak voor zonsondergang, of bij een maansverduistering. Ik zoek de drukte op, of de stilte achter de drie beelden, bij het bruggetje. Het water dat naar beneden valt bij het watervalleitje geeft me rust.” 

Bij de Buurtbel hoor ik erbij

“Ik heb mijn buren leren kennen doordat er brand in onze straat was. We kunnen op elkaar rekenen maar gaan niet bij elkaar op visite. Ik voel me meer verbonden met de Buurtbel. De saamhorigheid is fijn. Iedereen wordt bij dingen betrokken. Toen ik hier kwam kon ik gelijk meedenken, mijn ideeën laten horen. We doen nu iets met eten en hebben een vragenlijst gemaakt.  Ik hoor erbij. Ik word gehoord als er iets is. Er wordt meegedacht en gevraagd wat je zou willen. En we doen het gewoon samen, we zijn er voor elkaar. 

Samen koken en kookles

“De Buurtbelsoep is heel fijn. Studenten zorgen ervoor dat ouderen zich thuis voelen, doen boodschappen en maken tijd om soep te koken. Ze willen iets voor eenzame ouderen betekenen. We hebben gelachen, een spelletje gedaan, gepraat en een hele leuke avond gehad. Ik weet wat het is om eenzaam te zijn. Daarom vraag ik mensen en hoop dat ze komen, zodat ze niet alleen blijven zitten.

Ik zou ook wel kookles willen geven, samen willen koken met jongeren, of mensen met een kleine beurs. Over hoe je van iets simpels iets voedzaams kan maken. Hoe je zuinig en snel kunt koken, alles kunt gebruiken met minder energie, en over wat je met restjes kunt doen.

Jongeren bereiken om samen te komen

“Ik vind het leuk om mensen te enthousiasmeren zodat ze durven komen, blijven en samen kunnen zijn. Ik wil meer jongeren betrekken en raken. Dat jongeren die het lastig hebben, de stap durven zetten om ergens samen te zijn. Dat meer jongeren betrokken zijn, zich op hun gemak voelen, uit hun schulp kruipen. Soms zit je in een diep gat waar je uit probeert te komen. Daarom gaan we flyeren in het Griftpark, jongeren aanspreken, enthousiasmeren, uitnodigen om mee te eten, mee te doen met Anna’s Workshop, spelletjes en muziek. En weer een kledingswap organiseren om uit je winterdip te komen.”

 

Buurtbel Wittevrouwen brengt de wijk bij elkaar. We stellen graag onze buren voor. Wil je meer
verhalen van buurtbewoners lezen? Bekijk dan de portretjes van onze buurtbewoners.

Deel dit: