Verhaal

Singer-songwriter Adriaan zit graag op zijn balkon

Geplaatst op 15 november 2023, 10:36 uur
Illustration

Adriaan Dorrensteijn, een singer-songwriter, woont in de Staalstraat. Samen met zijn geliefde Anita woont hij in deze levendige buurt, waar hij zijn passie voor muziek combineert met een diepgaande betrokkenheid bij zijn buren en de gemeenschap.

Elkaar helpen én je eigen weg kunnen gaan
Adriaan is iemand die graag contact legt met mensen in zijn buurt. Hij is geïnteresseerd in anderen, maar hij heeft ook tijd nodig voor zijn eigen activiteiten. Hij voelt zich sterk verbonden met zijn buurt en heeft zelfs een lied geschreven over de Staalstraat, een straat waar hij zich meteen goed voelde toen hij er voor het eerst doorheen reed. 

Voor Adriaan is een goede buurt er een waar mensen elkaar kennen en elkaar kunnen helpen als dat nodig is, maar ook waar er ruimte is om je eigen weg te gaan, zonder sociale controle. De Staalstraat, met zijn intieme ligging, veel groen en afwezigheid van doorgaand verkeer, biedt deze sfeer van vrijheid.

Borrels en concerten 
In de Staalstraat is er veel contact tussen de bewoners. Er worden regelmatig praatjes gemaakt, gedag gezegd en soms vinden er activiteiten plaats. Buurtbewoners organiseren evenementen zoals een nieuwjaarsborrel, een festival op burendag en huiskamerconcerten. Al deze initiatieven zijn vrijblijvend en dragen bij aan de sterke gemeenschapszin in de straat. 

Een van Adriaans favoriete plekken in de buurt is zijn balkon, waar hij graag zit en geniet van de beschutting en het uitzicht. Bovendien is hij graag in zijn werkkamer (studio) waar hij zijn liedjes schrijft en opneemt. Binnenkort organiseert hij een concert waar hij met zijn liedjes optreedt in de buurt en nodigt daarvoor ook zijn buren uit. 

Solidariteit in de Staalstraat
In de staalstraat hebben ze niet één Whatsappgroep met alle bewoners, maar er bestaan allemaal subgroepjes, zoals de kaartgroep, vrouwengroep, dansgroep en tennisgroep. De straat heeft een sterke solidariteit, met bewoners die voor elkaars planten zorgen en elkaar helpen in tijden van nood. Adriaan en Anita delen bijvoorbeeld weleens soep uit aan de buren en ze hielpen mee bij het bestrijden van overlast door meeuwen in de straat.

Anita, de geliefde van Adriaan, benadrukt aan het einde van het interview hoe belangrijk het is om goed contact en sociale activiteiten in de buurt te hebben, vooral voor mensen die nog niet zoveel sociale contacten hebben. Het is belangrijk voor deze mensen om te weten dat je op je buren kunt rekenen in tijden van behoefte aan steun en sociaal contact.

 

Buurtbel Wittevrouwen brengt de wijk bij elkaar. We stellen graag onze buren voor. Wil je meer verhalen van buurtbewoners lezen? Bekijk dan de portretjes van onze buurtbewoners.

Deel dit: