Verhaal

Hester is een betrokken en behulpzame buurvrouw

Geplaatst op 24 oktober 2023, 10:57 uur
Illustration

Hester, 62 jaar oud, woont al meer dan 30 jaar in een appartementencomplex aan de Wittevrouwensingel. Ze is projectcoördinator bij een mediabedrijf voor de gezondheidszorg in Nederland. Hester is een betrokken en behulpzame buurvrouw. Ze heeft graag contact met haar buren en staat altijd klaar om hulp te bieden wanneer dat nodig is.

Het appartementencomplex van Hester bestaat uit 25 woningen. Haar woning heeft twee verdiepingen en is helemaal naar haar eigen stijl ingericht. Overal waar je kijkt zie je kleur en bloemen. Hester woont samen met haar twee katten. Haar partner woont in Tienhoven; dat vinden ze allebei een prima constructie: een huis in de stad en een huis in het buitengebied.

Hester voelt zich thuis, veilig en verbonden met de buurt
Een goede buurt voor Hester draait om communicatie met de buren. Zelf communiceert ze met haar buren in de wandelgangen, via briefjes, en ze heeft gesprekken over de reling van het balkon. De buurt heeft volgens haar veel te bieden, zoals een park, nabijheid van water waar bootjes varen, tal van winkels, en groene omgevingen om te verkennen. Ze voelt zich thuis en verbonden met haar buren en de buurt. Het is een plek waar ze zich veilig voelt en waar ze hoopt oud te worden. 

Met sommige buren onderneemt Hester activiteiten, zoals wandelen, koffiedrinken, een bezoek aan de kroeg of samen eten. Ze is ook bereid om burenhulp te bieden aan degenen die het nodig hebben, bijvoorbeeld bij computerproblemen, boodschappen, vervoer, of klusjes. 

Hester is betrokken bij de Buurtbel, waar ze de nieuwsbrief verzorgt. Ze heeft bewondering voor de initiatiefnemers van Buurtbel en hoopt op nog meer verbinding en betrokkenheid in de toekomst. Ze ziet dat de Buurtbel een plek is waar mensen hun energie en enthousiasme bij elkaar brengen. 

 

Buurtbel Wittevrouwen brengt de wijk bij elkaar. We stellen graag onze buren voor. Wil je meer verhalen van buurtbewoners lezen? Bekijk dan de portretjes van onze buurtbewoners.

Deel dit: