Verhaal

Dierenvriend en duizendpoot Rosco

Geplaatst op 20 oktober 2023, 12:59 uur
Illustration

Je hebt hem waarschijnlijk buiten wel eens langs zien komen; een sympathieke man die zijn poes aan het uitlaten is. ‘Althans,’ zegt Rosco, ‘eigenlijk laat zij mij uit.’ Ze maken vaak samen een ommetje. Over een ommetje gesproken; hij heeft een keer 5 km afgelegd om geld op te halen voor het goede doel, 2 km met krukken en 3 km met zijn rollator! Daarnaast houdt hij van vissen, koken en dj'en. Zo draait hij regelmatig op feestjes en in kroegen.

Een echte dierenvriend
Rosco (37) woont samen met zijn poes Ginger, en zijn 3 goedgevulde aquariums. Ginger is als een dochter voor hem. Ze woont al 5 jaar lang bij hem in huis. Eén of twee keer per week geeft hij haar kittenles, waardoor ze supergoed luistert. Al met al, een echte dierenvriend zou je Rosco wel kunnen noemen.
Hij houdt van het groen en de rust in de buurt. ‘Het is een veilige buurt’, zegt hij. ‘Mijn scootmobiel stond, zonder slot, voor mijn deur en 3 weken later stond hij er nog steeds!’

Een dieren- én mensenmens
Onze dierenvriend staat niet alleen open voor dieren, maar voor iedereen. ‘Een mens is een mens‘, zegt hij terecht. ‘Zolang we maar kunnen lachen en communiceren, kunnen we vast wel door een deur.’ Iedereen kan gerust bij hem terecht met vragen of advies over bijvoorbeeld muziek en eten. ‘Ik ben er zelf niet zo goed in om hulp te vragen, maar zou dat wel graag vaker doen’, zegt Rosco.
Waar hij meer van zou willen in de buurt is herkenning en gezelligheid op straat. Dat wanneer je iemand tegenkomt, je elkaar kan aanspreken bij elkaars naam en je elkaar een beetje kent. Het liefst komt hij mensen tegen in zijn favoriete café, ‘Proost!’. Daarnaast zit hij in een groepsapp van de Buurtbel. Hierin hebben ze het vaak over het schoonhouden van de galerij en alles wat te maken heeft met de woningen. ‘Ik spreek nog niet echt met buren af, maar dat lijkt me wel leuk’, vertelt Rosco. Maak dus gerust eens een praatje als je hem tegenkomt!

Een Buurtbel voor iedereen
Via via kwam Rosco in contact met Wilma. ‘Ik sprak met haar af in een bistro, waar we praatten en zij mij advies gaf. Zij betrok mij bij de Buurtbel,’ zegt hij.
‘De Buurtbel is belangrijk voor mij. Vanuit daar kan ik mensen uit de buurt bij elkaar brengen.’ Want dat is wat Rosco wil, zoveel mogelijk mensen bij elkaar brengen. Hij hoopt dat de Buurtbel gaat groeien en dat andere wijken ook een buurtbel gaan hebben. ‘Het is zo’n goed concept; alle wijken moeten dat hebben’, vindt Rosco. De denktank vindt Rosco super: ‘Als er iets is, kan je het neergooien bij de denktank en dan gaan zij ermee aan de slag.’
Hij helpt de Buurtbel door zich bezig te houden met de socials en door leuke activiteiten te organiseren samen met anderen. ‘Ik wil graag een team van jongeren samenstellen waarmee we samen activiteiten voor jong en oud organiseren.’
Met dat organiseren is hij al goed bezig geweest. Op 4 november is er namelijk een ontzettend leuke kledingswap bijeenkomst in de Nieuwe Kerk Wittevrouwen. En van de komende burendag wil hij een topdag maken. Ook helpt hij met koken voor ‘Oma’s Buurtsoep’, waar een groep mensen van zijn kookkunsten kan genieten. ‘Ik ben een echte duizendpoot’, zegt Rosco terecht.

Kortom, zie je een vriendelijke man een ommetje maken met een oranje poes? Kom gezellig een praatje maken!

 

Buurtbel Wittevrouwen brengt de wijk bij elkaar. We stellen graag onze buren voor. Wil je meer verhalen van buurtbewoners lezen? Bekijk dan de portretjes van onze buurtbewoners

Deel dit: