Bericht

Film over ouder worden in de herkansing

Geplaatst op 18 januari 2022, 10:39 uur

De film ‘Ouder worden, min of meer’  van Ineke Verheul zou op 5 januari in het Creatief Café van ZIMIHC vertoond worden, maar daar stak de lockdown helaas een stokje voor. Er is inmiddels een nieuwe datum: woensdag  23 februari. Dat moet goed komen, toch!

Voor de film interviewde Ineke  zes mensen die uit eigen ervaring vertellen wat ouder worden voor hen betekent. Daarnaast stelde zij vragen over het thema aan twee ‘jongkies’ en aan twee ‘avatars’: het personage dat jouw persoon vertegenwoordigt in een virtuele wereld. In zo’n wereld is ouder worden een keuze: je hoéft daarin niet oud te zijn, als je niet wilt.

Thema van de film is: wordt alles nu minder naarmate je ouder wordt, of wordt het juist meer? De film is bedoeld om na te denken over het ouder worden, om je bewust te worden van je eigen ideeën en normen daarover.  In de film voert Ineke hele open gesprekken met de mensen die zij interviewde. Allerlei aspecten komen aan de orde zoals eenzaamheid, aantrekkingskracht, activiteiten, seksualiteit. Er worden onderwerpen besproken waar je normaal niet zo over snel over praat.

Film: Ouder worden min of meer

Wanneer: 23 februari 2022, om half elf. Inloop vanaf 10 uur.

Waar: ZIMIHC theater, Bouwstraat 55 Witte Vrouwen.  

Illustration
 
Deel dit: