Bericht

Verslag Kunst en cultuur bijeenkomst

Geplaatst op 1 december 2020, 22:37 uur

Wat een mooie mix van mensen uit de professionele cultuursector en bewoners uit Noordoost vorige week! Het beleven van kunst, de waarde die het heeft werd op die manier van verschillende kanten belicht.

Twee onderwerpen kwamen met name aan bod: de waarde van wederzijdse betrokkenheid tussen professionele organisaties (vooral theaters) en bewoners. En ten tweede bespraken we hoe verschillende kunstzinnige uitingen aan elkaar kunnen worden verbonden om nieuwe nieuwe projecten te starten die passen bij deze tijd (corona). Hierbij werd niet alleen het idee van ‘kunstmenging’ en kunst vanuit huis besproken maar ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld kunst en gezondheidszorg aan elkaar te verbinden en werk te creëren voor kunstenaars. 

Er werden veel nieuwe ideeën ingebracht; Van een kunst-explosie in verschillende buurten tot het ontwikkelen van een project rondom gezondheid en muziek.

In januari gaan we verder! Zoveel mooie ideeën moeten de kans krijgen om echt te worden uitgewerkt. Daarom faciliteren wij vanuit de Wijkwijzer een aantal werksessies. Doe je mee? Ook als je er nu niet was, ben je van harte uitgenodigd. 

De eerste werksessie staat gepland voor woensdag 13 januari, 16.00-17.00 (online). Aanmelden kan via info@wijkwijzernoordoost.nl 

 

Illustration
 
Deel dit: