Bericht

Eet Lekker Lokaal in Utrecht Noordoost

Geplaatst op 7 mei 2024, 15:41 uur
Illustration

Hoe smaakt Utrecht Noordoost? Ontdek het op woensdag 12 juni in Stadsboerderij Griftsteede. Van 19:30 tot 21:30 kun jij als wijkbewoner je smaakpapillen op scherp zetten bij “Lekker Lokaal: Utrecht Noordoost”.

Vaak weten we niet precies waar het eten op ons bord vandaan komt. Zonde! Het verhaal achter je eten weten, maakt het namelijk nóg lekkerder. Daarom organiseren Utrecht Natuurlijk, Wijkcoöperatie Griftstroom en de Natuur en Milieufederatie Utrecht deze avond, waar Utrecht Noordoostersdelen hoe zij hun dagelijkse dieet lokaler maken. 

Welke voedselpioniers zitten er bij jou om de hoek? Waarom vinden zij het ondersteunen van lokaal eten belangrijk? En… hoe moeilijk/makkelijk is dat allemaal eigenlijk? Maak kennis met betrokken bewoners uit Utrecht Noordoost die zich met lokaal voedsel bezighouden. 

Drie voedselpioniers bij jou om de hoek komen vertellen over wat zij doen met lokaal voedsel:

  • VOKO Utrecht is een voedselcollectief dat vers, milieuvriendelijk en lokaal voedsel
    beschikbaar maakt via hun afhaalpunt in Café Averechts in Tuinwijk. Dieko Boekel
    vertelt je over hun visie en werk.
  • Carolien Altena uit de Griftbuurt is actief bij Herenboeren De Bilt waar buren en
    boeren samen een kleinschalig, gemengd boerenbedrijf runnen.
  • Fleur van Rechtstreex (locatie Tuindorpkerk) vertelt over wat deze online, lokale
    boodschappenservice voor vers eten doet in Noordoost.

Mis deze kans niet om je te laten inspireren door de heerlijke smaken van je eigen wijk! Of je nu een moestuinier in spé bent, of al een groot deel van je keukenkastje uit eigen wijk haalt: je bent welkom op deze avond. 

Meer informatie en aanmelden