Activiteit

Wijklezing Theo Bosch-woningen Voordorp

dinsdag 25 juni 2024 , 20:15 - 22:00 uur
Illustration

Op dinsdag 25 juni aanstaande bent u van harte welkom bij de lezing / excursie die architectuurhistoricus Bettina van Santen verzorgt over het 'buurtje van Bosch' in Voordorp. Architect Theo Bosch ontwierp voor het zuidelijk deel van Voordorp een waaiervormig geheel van vijf rijen eengezinswoningen en zeven blokken appartementenwoningen die in hoogte aflopen van vijf naar drie woonlagen.

In oktober vorig jaar werden de 'Theo Bosch-woningen' vanwege hun bijzondere architectonische kwaliteiten op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. Bettina van Santen gaat in haar lezing in op vragen als: hoe komt zo'n gemeentelijke monumentenlijst tot stand? Wie was Theo Bosch en wat markeert zijn stijl? Wat is er bijzonder aan zijn woningen in Voordorp en hoe passen die in de rest van de wijk? Wat betekent de monumentenstatus voor de eigenaren en bewoners van deze woningen?

Na de lezing gaan we naar buiten om de woningen (van buiten) met nieuwe ogen te bekijken.

In verband met de EK-voetbalwedstrijd Oostenrijk - Nederland die om 18 uur aftrapt, beginnen wij een kwartier later dan gewoonlijk. Start om 20.15 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Deelnamekosten bedragen 5 euro (incl. koffie/thee en drankje achteraf).

De lezing vindt plaats in het paviljoen van Tuinenpark Ons Buiten, Pal Maleterstraat 64 Utrecht

Gezien het beperkte aantal beschikbare plaatsen, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dat kan via acveedorp@gmail.com

 

Locatie
Paviljoen Tuinenpark Ons Buiten
Doelgroep
Alle volwassenen