Blogpost

Fanny op pad: Zimihc theater WIttevrouwen

Geplaatst op 8 oktober 2020, 18:49 uur

Wie: Astrid Meijs  
Wat: Kledingruil Swap It Like It’s Hot 
Waar: ZIMIHC theater Wittevrouwen
Wanneer: Eén keer in de twee maanden 

Wittevrouwen 

Deze week ontmoette ik Astrid Meijs (32) bij ZIMIHC theater Wittevrouwen. Ze is om de hoek op de Bouwstraat geboren en heeft goede herinneringen aan de wijk. Het is een groene wijk en ze heeft een fijne tijd gehad op kinderopvang De Krakeling en basisschool de Jenaplan. In 2012 is ze afgestudeerd als planoloog aan de Universiteit Utrecht. Haar afstudeeronderzoek vond ook plaats in de wijk Wittevrouwen. Ze deed onderzoek naar zelfbeheer van openbaar groen. 

Assistent locatie coördinator

In 2016 ging ze bij het Jeugdfonds Cultuur Utrecht werken, onderdeel van ZIMIHC. Ze kwam met veel plezier weer terug in haar oude wijk. Vier jaar later heeft ze een nieuwe functie binnen ZIMIHC theater Wittevrouwen gekregen. Sinds september 2020 is ze namelijk werkzaam als assistent locatie coördinator bij ZIMIHC theater Wittevrouwen.

Kledingruil 

Ik ontmoette Astrid bij de ‘Swap It Like It’s Hot’ kledingruil. Dit is niet de eerste keer dat Astrid een kledingruil organiseert. Het begon met het uitwisselen van kleding onder haar vriendinnen. Aangezien ze het ook leuk vindt om evenementen te organiseren besloot ze het groter aan te pakken en een kledingruil met onbekenden te organiseren. De eerste vond 12 jaar geleden plaats in de tuin van haar studentenhuis(zie foto). Het kledingruil event is langzaamaan uitgegroeid tot een groter event met live muziek, expositie opening en kapper! 

Elke twee maanden vindt Swap It Like It’s Hot plaats bij ZIMIHC theater Wittevrouwen. De eerstvolgende editie is op 14 november 2020.

Leuk weetje

Ik vroeg Astrid nog naar haar favoriete plek in de wijk Wittevrouwen. ‘ZIMIHC natuurlijk!’, zei ze meteen. Op de tweede plaats komt het Griekse restaurant Europa. Haar ouders namen haar er vroeger al mee naartoe. Er is goed eten, lekkere Griekse wijn (‘Retsina’) en een fijne buurtsfeer. 

Meer verhalen vind je hier 

Illustration
 
Deel dit: