Activiteit

[verplaatst] Natuurcollege wildopvang

vrijdag 17 mei 2024 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Let op, dit Natuurcollege is helaas verplaatst, zodra de nieuwe datum bekend is zal de activiteit opnieuw verschijnen.

Stichting Snorhaar vertelt je alles over het reilen en zeilen in de nieuwe wildopvang voor kleine landzoogdieren in Utrecht.

Wat
Stichting Snorhaar vertelt in een interactief college over welke kleine zoogdieren je in de stad tegen kunt komen, waarom dieren hulp nodig hebben (of juist niet), wat je kunt doen als je een dier in nood vindt en last but not least; hoe jij de wilde dieren in jouw buurt een handje kunt helpen. Bijvoorbeeld door kleine aanpassingen in jouw eigen of gemeenschappelijke tuin te doen.

Stichting Snorhaar is in 2023 opgericht en opent in 2024 een wildopvang voor egels, eekhoorns, hazen en konijnen. Dit doen ze in het pand van tuincentrum Steck, aan de rand van Overvecht. Egels worden het meest doorgegeven en opgevangen, en voordat Stichting Snorhaar begon was er geen andere wildopvang voor deze kleine landzoogdieren in de omgeving van Utrecht. Ze vertellen graag meer!

Opgeven
Meedoen aan dit Natuurcollege is kosteloos. Opgeven is vereist en kan via de website van Utrecht Natuurlijk.

Wanneer & waar
Vrijdagavond 17 mei van 19:30 tot 21:30 uur, op Stadsboerderij Griftsteede. Het college is binnen, en als het weer het toelaat kunnen we ook buiten nog een rondje lopen.

Locatie
Griftsteede
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: