Activiteit

Het wilde stadscafé: "Toevallig groen - zaailingen van de stad"

dinsdag 21 november 2023 , 20:00 uur
Illustration

Wat? Een lezing over de waarden van natuurlijk groen in stedelijk gebied en hoe wij deze zouden kunnen inzetten in de vergroening van de stad.

Dit maandelijkse natuurcafé wordt georganiseerd door groene organisaties in Utrecht in samenwerking met de Bibliotheek Utrecht. Het programma wordt samengesteld door Utrecht Natuurlijk, GroenmoetjeDoen! en Milieucentrum Utrecht en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht.

Stedelijk groen bestaat vooral uit aangelegde tuinen, parken, bomen en plantsoenen. Maar de natuur kiest zelf ook plekken uit in de stad waar ze haar eigen oerkracht laat zien. Op de meest onverwachte plekken duiken struiken of bomen op die spontaan zijn ontkiemd: zaailingen.  

Kunstenaar Hans van Lunteren raakte gefascineerd door deze zaailingen in Utrecht die hij aantrof op luwteplekken of verlaten stukjes grond waar geen of nauwelijks onderhoud plaatsvindt. “Op deze plekken, waar er minder menselijke regie is, voel je het spanningsveld tussen de functionele ruimte en de natuur die die zich daar weer probeert in te weven”. 
  
Op 21 november is Hans van Lunteren te gast bij het Wilde Stadscafé en neemt je mee in zijn fascinatie voor deze oerkracht van de natuur. Laat je verrassen door zijn blik op de stad. Je kijkt daarna anders naar de stadsnatuur.                 
  
De lezing is onderdeel van de tentoonstelling Toevallig Groen, Zaailingen van de Stad die van 6 november tot 2 december 2023 te zien is op de 2e etage Bibliotheek Neude.

RESERVEER HIER JE KAARTJE

Locatie
Bibliotheek Neude
Kosten
Gratis
Deel dit: