Activiteit

STOM (10+)

do 21 sep 2023 - vr 22 sep 2023 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

STOM is een voorstelling met heel veel muziek, best wel grappige figuren en een behoorlijk bijdehand hoofdpersoon.

Er is iets mis met Ziggy. Ze praat niet meer. Niks. Geen woord. En niet dat ze het niet kan. Ze kan hartstikke goed praten, je had haar eens moeten horen. Maar nu zegt ze dus niks meer.

Waarom?
Zegt ze niet.
Hoe lang nog?
Zegt ze ook niet.

Intussen gaat ze gewoon naar school, feestjes, muziekles, maar helemaal in stilte. Hoe heb je een gesprek met iemand die niks terugzegt? Is het dapper of loopt ze aandacht te trekken? Heeft ze een zeldzame ziekte? Heeft ze iets vreselijks meegemaakt? Of moet ze gewoon een beetje normaal doen? Haar beste vriendin, haar ouders, de psycholoog waar ze naartoe moet, nou ja, eigenlijk iedereen heeft er iets over te zeggen. Maar Ziggy niet. Die zwijgt. Ook als haar ouders wanhopig worden, ook als haar vrienden geen zin meer hebben om iets met haar te doen. Wat als Ziggy helemaal nooit meer iets zegt?

Regisseur Casper Vandeputte maakt met STOM een voorstelling over geen woorden kunnen geven aan je binnenwereld. Over niet weten wat er met je aan de hand is. Met acteurs Kirsten Mulder, Sophie Höppener en Kaspar Schellingerhout, die ook de (live)muziek voor zijn rekening neemt. Vandeputte maakte eerder de prijswinnende jongerenvoorstelling Bloedlink (14+) en de theaterhit De Gebroeders Leeuwenhart (8+).

Het zijn veelomvattende thema’s voor tienplussers, en die behandelt hij met zorg, in eerlijk jeugdtheater dat niets uit de weg gaat, maar altijd ook licht en speels blijft en nergens hoop verliest.- Theaterkrant

‘Stom’ is een hartverscheurend pleidooi voor het tonen van kwetsbaarheid – ★★★★ NRC

Het slimme script van Casper Vandeputte komt op gezette tijden met een verrassende twist. ★★★★ Volkskrant”

Je wordt voortdurend verrast, door een rolwisseling, gitaarspel of een lichteffect. Of door iets grappigs. ” ★★★★ Kidsweek

Locatie
Theater De Paardenkathedraal
Kosten toelichting
https://depaardenkathedraal.nl/voorstellingen/stom/
Leeftijd
Vanaf 10 jaar
start / einde
Gestart op do 21 september 2023. Beëindigd vr 22 september 2023
Deel dit: