Activiteit

Creatieve dialoogreeks: In harmonie met je omgeving

Op woensdag , 10:15 - 12:30 uur
Illustration

7, 14, 21, 28 juni en 5 juli gaan we maken en praten over ‘In harmonie in je omgeving’. dit overkoepelende thema wordt opgesplitst in:

7 juni: Een goede buur…

is beter dan een verre vriend. Wel eens meegemaakt? Zo’n typisch moment waarop je als buren echt wat voor elkaar betekent? Van het hartelijk groeten tot een helpende hand als het even nodig is. Wat maakt een goede buur beter dan een verre vriend?

14 juni: Ruimte delen

Hoe kijk je tegen delen aan? …van het bankje in het park tot je eigen tuin of huis. Hoe beleef jij ruimte? Openbare ruimte of jouw eigen ruimte? Hoe kijk je tegen delen aan?

21 juni: Omgaan met meningsverschillen

‘Ben je nou een discussie aan het winnen, of elkaar aan het verliezen?’ een kenmerkende quote uit een SIRE campagne. Meningsverschillen zul je vast wel tegenkomen. Maar hoe ga je daar mee om?

28 juni: Klimaat: kleine & krachtige keuzes

Je ‘footprint’ verkleinen voor het klimaat… je hoort het overal tegenwoordig. Je kent het wel: minder van dit, minder van dat. Maar wat als we het omdraaien? Waar zou je juist meer van willen? Je handafdruk vergroten! Gewoon kleine dingen die een positieve invloed hebben op het klimaat? Dingen die je zelf in de hand hebt en waarmee je iets positief kunt veranderen binnen je eigen omgeving?

5 juli:

Dit laatste thema wordt door de deelnemers bepaald.

Creatieve dialoog
Tijdens deze dialogen ga je niet alleen met elkaar in gesprek, je onderzoekt ook op een creatieve manier het thema. Deze dialoog is onderdeel van de reeks: ‘In harmonie met je omgeving’. Deze reeks is vormgegeven met behulp van bewoners, ZIMIHC Theater Wittevrouwen en kunstenaars. Samen met de kunstenaars ontwikkelen we een gespreksmethodiek gebaseerd op de waarderende dialoog waarbij kunst en verbeelding worden ingezet om het gesprek te verrijken. Middels deze culturele interventie wordt men uitgedaagd op een andere manier dan alleen via gesproken taal na te denken over het thema. De bewoners uit de wijk hebben inspiratie gegeven voor de thema’s.

Wat is een dialoog? 
Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat men met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek kan het beste plaatsvinden in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Inschrijven
Schrijf je in via: https://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/creatieve-dialoogreeks-in-harmonie-met-je-omgeving/.

Je schrijft je hiermee gratis in voor de hele reeks van vijf dialogen. Een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

Wil je een losse bijeenkomst bijwonen? Neem dan even contact op via info@utrechtindialoog.nl.

Programma
10.15 uur Inloop

10.30 uur Introductie en start van de dialoog

12.15 uur Inzichten met elkaar delen

12.30 uur Afsluiting

Tijdens de dialoog zullen we ervaringen met elkaar delen over dit thema in het ZIMIHC Theater Wittevrouwen, waar er elke woensdag ook Creatief Café en Bakkie Buurtbel plaatsvindt. De thema's hebben vorm gekregen mede door de input die is geleverd tijdens een bijeenkomst van de Buurtbel.

Ontmoet en ontdek de ander en wissel gedachtes uit met mensen die je normaal niet zo snel zult spreken. Met de dialoog als instrument zullen we deze ochtend weer mooie inzichten krijgen en geïnspireerd raken door een ander.

Locatie
ZIMIHC theater Wittevrouwen
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.
omschrijving doelgroep 
Deze reeks is speciaal gericht op de oudere volwassene.
start / einde
Gestart op wo 7 juni 2023. Beëindigd wo 5 juli 2023
Documenten
Deel dit: