Activiteit

Opera in Theaterhuis de Berenkuil

zondag 2 april 2023 , 14:30 - 16:15 uur
Illustration

Opera - Utrecht presenteert:

Il Trovatore van Giuseppe Verdi 

 

Spanje 15de eeuw, er woedt een burgeroorlog. Aan de ene kant Graaf di Luna van Aragon en aan de andere kant Graaf Urgel van Biskaje met als aanvoerder de troubadour Manrico.

Op een dag wordt er een vrouw van de Roma aangetroffen in het paleis bij het bedje van het zoontje van de oude Graaf. Kort daarna wordt het kind ziek. De Roma vrouw wordt opgespoord, veroordeeld en terecht gesteld op de brandstapel voor de ziekte van het kind. Haar dochter Azucena is getuige van deze traumatische gebeurtenis. Ze herbeleeft het iedere keer als ze een vuurtje ziet. De laatste woorden van haar moeder zijn:" wreek mij"

Leonora is hofdame van de prinses. Ze is verliefd geworden op een geheimzinnige ridder, ze kent alleen zijn stem. Het blijkt Manrico te zijn de zoon van Azucena en de tegenstander van Graaf Luna, hij háát hem. Graaf Luna is zelf namelijk ook verliefd op Leonora.

Discriminatie van een minderheidsgroep, eerwraak, geheimen en liefde zijn de ingrediënten voor het verhaal van De Troubadour (Il Trovatore) van Verdi.

Opera Utrecht is een solisten ensemble dat bestaat uit zeer ervaren amateurs en natuurlijk zijn we zelf dol op opera en zingen, hebben we ook als missie opera toegankelijk te maken voor iedereen. Dit doen we door samen met een projectkoor de high lights van de opera gekostumeerd en geënsceneerd te zingen in een voorstelling, die ongeveer anderhalf uur duurt. Bovendien wordt het hele operaverhaal en de gespeelde scenes worden door een verteller in  het Nederlands op humoristische manier uitgelegd, want we zingen de opera in het Italiaans 

Data voorstellingen:

Theaterhuis Berenkuil, zondag 2 april om 14:30u

Torenpleinkerk Vleuten, Zondag 7 mei om 14:30u

 

Een kaartje kost €12,50, verkrijgbaar via de website www.operautrecht.nl of aan de deur van de zaal.

Kosten toelichting
kaartjes kosten €12,50. Wij zingen graag gratis voor u, maar de locatie en onze fantastische pianist verdienen een vergoeding!
Documenten

Deel dit: