Activiteit

Opening Drie-parkenwandeling Utrecht-Noordoost

zondag 12 juni 2022 , 15:00 - 16:30 uur
Illustration

De drie-parkenwandeling Utrecht-Noordoost verbindt drie tuinenparken in de stad: De Pioniers, Ons Buiten en De Driehoek. De wandeling gaat door deze drie parken en door de wijken Voordorp, Veemarkt en Tuindorp-Oost. De wandeling wordt gepresenteerd op zondag 12 juni 2022 om 15 uur tijdens de feestelijke GroenmoetjeDoen!-dag, op Tuinenpark De Pioniers. Burgemeester Sharon Dijksma geeft dan de aftrap, samen met een groep wandelaars en met een muzikale omlijsting.

De wandeling is ontwikkeld als onderdeel van het project Voordorp – Zusterpark Utrechtse Heuvelrug, waarmee groene verbindingen tussen de stad en het Nationale Park worden versterkt. De route voert niet alleen door deze drie groene parken in de stad, maar gaat ook langs diverse locaties waar bewoners groene initiatieven hebben ontwikkeld. De wandeling is 6 kilometer lang en gaat grotendeels over wandel- en fietspaden. Op 12 juni lopen de eerste groepen onder begeleiding van een gids deze wandeling. 

De wandeling kan ook na 12 juni gemaakt worden, dankzij de presentatie online via drie apps: Komoot, de IVN-route-app en IZI-travel. Via Komoot is de wandeling ook beschikbaar voor blinden en slechtzienden, dankzij een optie voor gesproken navigatie. De toelichtingen op de verschillende twintig groene locaties zijn samen met een kaart als pdf-bestand te downloaden op de sites van de tuinenparken.

Aanmelden voor de wandeling: acveedorp@gmail.com

Kosten
Gratis
Leeftijd
Vanaf 8 jaar
Thema Natuur / dieren, Openbare ruimte, Groen in de stad
omschrijving doelgroep Wandelaars met belangstelling voor groen in de stad.
Deel dit: