Activiteit

Troostdag over verlies en rouw

zaterdag 21 mei 2022 , 10:00 - 17:15 uur
Illustration

Je krijgt er vroeg of laat mee te maken; het verlies van een dierbare. Je moeder, je vader, kind, partner, familielid, vriend of vriendin moeten missen is niet eenvoudig. Voor iedereen is het verschillend hoe je met dat verlies omgaat en hoe je het leven zonder de ander weer vormgeeft. Toch kunnen we één ding wel vaststellen; van tijd tot tijd zijn we allemaal gebaat bij troost! Want liefdevolle aandacht voor verlies en rouw is nodig om verder te kunnen.

Op zaterdag 21 mei is er ruimte voor troost, nieuwe ontmoetingen en inspirerende workshops in Buurtcentrum De Leeuw (Utrecht Noordoost). Voel je welkom samen met je buurman, een vriendin, je kinderen of in je eentje. Net waar je zin in hebt en net waar je behoefte aan hebt.

Vanaf 10.00u staan de deuren open. Wethouder Rachel Streefland zal de Troostdag openen, er is livemuziek en een interview met Mireille van Ark (hoofdredacteur BNR Nieuwsradio) over het verlies van haar man. Aansluitend zijn er diverse workshops (zingen, schrijven, schilderen, theater, vilten, praten) waarin op een beeldende manier aandacht wordt gegeven aan gemis. In de ontmoetingsruimte zijn kraampjes met informatie en is er een kast vol boeken over rouw. We eindigen de dag met een film over rouw en een Café TrösT (muziek, poëzie en ontmoeting).

Meer informatie & aanmelden
Klik HIER om het gehele programma te lezen, je kunt je via deze link ook inschrijven voor één of meerdere activiteiten. Inschrijven is niet noodzakelijk, je kunt ook gewoon langskomen en aansluiten waar nog ruimte is.

De initiatiefnemers
De organisatie van deze dag ligt bij Stichting TrösT, Humanitas Utrecht, Zin in Utrecht en Dock/Buurtcentrum De Leeuw. Zij willen rouw bespreekbaar maken. Deze Troostdag dient als opmaat voor een laagdrempelige inloopplek in Buurtcentrum De Leeuw waar lotgenoten elkaar regelmatig kunnen gaan ontmoeten. Voor dit project zullen vrijwilligers getraind worden. Het is mogelijk om je hier tijdens de Troostdag voor aan te melden.

Kosten
Gratis
omschrijving doelgroep Er is aanbod voor iedereen, voor jong én oud. Alle ruimtes zijn toegankelijk voor minder validen.
Deel dit: