Activiteit

ZIMIHC Sessies – White Rose Transmission

donderdag 10 maart 2022 , 20:00 - 23:00 uur
Illustration

Elke tweede donderdag van de maand tussen oktober en mei vinden de ZIMIHC Sessies plaats in ZIMIHC theater Wittevrouwen.
Geniet van livemuziek in een intieme en informele sfeer. De sessies zijn hét trapveldje voor ambitieuze artiesten. Vanavond kan je White Rose Transmission bewonderen in onze foyer.

White Rose Transmission:
De band werd in 1995 opgericht door Adrian Borland (The Sound) en Carlo van Putten (Dead Guitars & The Convent).  De samenwerking had een projectmatige insteek waar ook andere muzikanten een bijdrage aan leverden.
Na het overlijden van Borland in 1999 lag het project stil tot 2006. In dat jaar werd de derde plaat uitgebracht en in 2008 volgde nog een plaat in wederom een gewijzigde bezetting.
Van Putten is een enthousiast huiskamerconcerttournee gever. En na twee tours met Thomas Marcin en Robert Smeekes vond hij het tijd om nieuw leven in White Rose Transmission te blazen. Het drietal nam met hulp van producer Kurt Schmidt (Dead Guitars) een EP en LP op. In 2020 verscheen Happiness at Last, een grotendeels akoestische plaat met onder andere een eerbetoon aan Borland in de vorm van een cover van het nummer Winning van diens band The Sound.

De ZIMIHC Sessies
De ZIMIHC Sessies staan in het teken van eigen werk en covers. Er is ruimte voor singer-songwriters, bandjes met eigen nummers, spoken-word-artiesten, muzikale experimenten en meer.  Alle sessies zijn gratis toegankelijk en er wordt na afloop met de pet rondgegaan om de artiesten te steunen.

Vanwege de controle van het coronatoegangsbewijs vragen we je om 15 – 30 minuten eerder te komen.

Kosten toelichting
Alle sessies zijn gratis toegankelijk en er wordt na afloop met de pet rondgegaan om de artiesten te steunen.
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: