Activiteit

Ontmoet & Wandel: Wandel je wijzer

woensdag 18 augustus 2021   |   18:00 - 19:00 uur   |   Zoom (online)

Ontmoet & Wandel

Ontmoet & Wandel is een dialoogserie waarbij jij online en offline kennis kan maken met je wijkgenoten. Het kennismaken gebeurt aan de hand van verschillende thema's waarover je in gesprek gaat. Het thema van deze Ontmoet & Wandel: Wandel je wijzer.

Thema: Wandel je wijzer

In deze editie van de dialoogserie Ontmoet & Wandel nodigen we je uit om je wijsheid met elkaar te delen en jezelf wijzer te wandelen   zoals vele filosofen deden. Welke thema’s houden je bezig als je wandelt? Was er een moment dat je jezelf wijs vond (handelen)? Om welke wijsheid, groot of klein, ging dat? En wat maakte dit mogelijk, was hiervoor belangrijk? Ging het om eigen boekenkennis en levenservaring, die van een anderen, een situatie, omstandigheden, combinatie van factoren? Ontstond die wijsheid door het delen kennis en inzichten vanuit verschillende perspectieven? Wat is ideaal als het gaat om (wandelend) wijzer worden, voor jezelf, anderen, je gemeenschap en het geheel? Wat kun je doen om dat dichter bij te brengen? Laat je inspireren door de walk of wisdom.

Hoe werkt het?

Je maakt eerst online kennis met alle deelnemers. Dat gebeurt via Zoom. Geef ook jouw voorkeuren aan, bijvoorbeeld hoe lang je wilt wandelen.

Na de kennismaken word je aan een wijkgenoot gekoppeld. Jullie gaan samen een wandeling maken. Tijdens de wandeling ga je verder in gesprek over het thema. Van ons krijg je een afspreekpunt, een mooie wandelroute en een aantal verdiepende vragen over het thema van deze Ontmoet & Wandel. De datum en het tijdstip van de wandeling spreek je zelf af.

Na de wandeling spreken we opnieuw online af. Dan hebben we het kort over de eventuele nieuwe inzichten die je tijdens de wandeling hebt opgedaan.

Wijkwijzer initiatief

Ontmoet & Wandel is een initiatief van Wijkwijzer Noordoost Utrecht. Wijkbewoner Sjoerd van der Valk uit Wittevrouwen startte Ontmoet & Wandel onder het motto 'beter een goeie buur dan een verre vriend'.

Meld je aan

Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk

Aantal aangemelde deelnemers: 1

Deze mensen komen:
- Maartje Zaal

Meld je aan