Activiteit

Dialoog: Culturele diversiteit vieren

vrijdag 21 mei 2021   |   19:15 - 21:30 uur   |   Zoom (online)

Op 21 mei vieren we de Internationale Dag van de Culturele Diversiteit, je bent van harte welkom om de culturele rijkdom van de wereld mee te vieren in deze online dialoogbijeenkomst! In deze dialoogbijeenkomst onderzoeken we de waarde van culturele diversiteit, verschillen tussen mensen gebaseerd op culturele achtergrond voor onszelf, de gemeenschappen waar we deel van uitmaken en de samenleving als geheel aan de hand van onze persoonlijke ervaringen. Ontdek de culturele diversiteit in jezelf en om je heen en sluit je aan!

Meedoen? Registreer je dan op:

https://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/culturele-diversiteit-vieren/

Ontdek de culturele diversiteit in jezelf en om je heen!

Welke culturele wortels heb jij en welke zijn voor jou belangrijk? Hoe ervaar je culturele diversiteit in jouw buurt, sociale omgeving, op jouw werk en in de (social) media? Ontmoet je vaak mensen met andere of meer verschillende culturele achtergronden? Ervaar je diversiteit in jezelf, bij anderen, in je gemeenschap als verrijkend? Of heb je heel andere ervaringen?

Wat maakt het voor jou de moeite waard en wat vraagt dit?

UNESCO definieert culturele diversiteit als de uniekheid van elk individu en van de verschillende identiteiten die hieruit voortkomen. UNESCO benadrukt het positieve effect van culturele diversiteit op ontwikkelingen, samenlevingen en culturele diversiteit als mensenrecht. Bedrijven en overheden merken de waarde van diversiteit vooral in een toename van creativiteit, innovatie, resultaat en economische groei.

Programma

19.15 Welkom en inspiratie op het thema
19.30 Culturele diversiteit vieren, door Mala Paltoe
20:00 In groepen in gesprek! (ook vrouwen en Engelstalig)
21.15 Opbrengsten oogsten
21.30 Afsluiting

Heb je hulp nodig bij online komen of Zoomgebruik. Geef dit aan op het inschrijfformulier, maak een afspraak of kom een kwartier eerder!

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek en ontmoet je mensen die je niet vanzelf tegenkomt. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan. Een dialoog draagt bij aan onderling begrip, verbondenheid en inzicht.

Sinds de coronacrisis gaan we online in gesprek zodat iedereen op veilige afstand mee kan doen. Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Je kunt je aanmelden voor een dialoog via de rode knop bovenaan de pagina. Je ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de Zoom-ruimte waar de dialoog plaatsvindt.

Meedoen? Registreer je dan op:

https://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/culturele-diversiteit-vieren/

Kosten
Gratis
Datum vr 21 mei 2021
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk