Activiteit

Verlenging expositie 'Vreemde Vogels' op Griftsteede

ma 22 mrt 2021 - zo 25 apr 2021   |   9:00 - 21:00 uur   |   Griftsteede

Een bijzondere expositie hangt op Stadsboerderij Griftsteede, met werk van beeldend kunstenaar Karin Baumans (1954). Het werk hangt voor de ramen en is van buitenaf te bekijken. De hal is gesloten vanwege de corona maatregelen, maar het terrein is open voor de speeltuin.

Karin Baumans vraagt met haar vogels aandacht voor de verdwijnende vogelsoorten die op de rode lijst staan omdat hun leefgebied is aangetast door onze welvaart. Karin exposeerde eerder met haar ‘roestvogels’ die ze maakt van gevonden materialen die ze in de straten van onze stad vindt. Dit keer zijn de vogels niet alleen van verroeste metalen gemaakt, maar ook van bijzondere vondsten uit de natuur van Zuid Afrika. Karin woonde en werkte in 2020 drie maanden in een dorp aan de Atlantische Oceaan. Uit onder andere de pinnen van een stekelvarken, verschillende zaaddoosjes, de bast van de eucalyptusboom en roest ontstond ‘Vreemde Vogels’.  

Naast collages op al dan niet geschilderde achtergrond, werkt zij driedimensionaal. Zo zijn er ook vliegende vogels die aan het plafond hangen te zien en vogels die als beelden zijn opgebouwd en op sokkels staan. Het werk is te koop en de helft van de opbrengst gaat naar de Vogelbescherming en de Vogelopvang. 

De expositie is voor de ramen van de hal van Griftsteede (van Swindenstraat 129, Utrecht) te zien tot en met 21 maart, van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Kosten
Gratis
Datum di 23 maart 2021
Gestart op
ma 22 maart 2021
Beëindigd
zo 25 april 2021