Activiteit

Utrecht in Dialoog: Licht / Light in Griftsteede

vrijdag 6 december 2019 , 18:00 - 21:30 uur

Verheug je je op de donkere dagen, de stille tijd of zoek je licht, de warmte van mensen om je heen? Als afsluiting van het dialoogseizoen in Griftsteede gaan we op 6 december met elkaar in gesprek over Licht. We starten met een lichtwake buiten, delen ervaringen en wat  we willen veranderen. Bij een potluckmaal delen we eten en acties voor vreedzame verandering. Een potluck is een gezamenlijke maaltijd waarbij elke deelnemer of groep deelnemers eten meebrengt (vaak zelf bereid) en dat deelt met alle andere aanwezige gasten. Het idee is dat men met minimale kosten toch een zeer gevarieerde maaltijd heeft, waarbij het “luck”-element speelt.
Iedereen is van harte welkom! Neem ook je buren, familie, vrienden en vriendinnen mee. En wat eten om te delen?

Programma
18:00 Lichtwake en delen lichtwensen
18:30 Potluckmaal met Lichtdialoog aan tafels
19:30 Mantraliederen zingen
20:30 Delen wat de avond heeft gebracht
21:00 Afsluiting

Lichtwake
We starten met een lichtwake buiten. In stilte ontsteken we kaarsen. Om de beurt vertllen we waar we stil bij staan en wat we willen veranderen zonder op elkaar te reageren. Wil jij iets aan het licht brengen? Ergens aandacht voor vragen? Sluit je aan!

Lichtdialoog
Binnen in Griftsteede delen we wat we hebben meegebracht en gaan in dialoog. In een dialoog kun je jouw ervaringen en dromen delen in een open en verdiepend gesprek. Aan het eind van de avond ga je naar huis met nieuwe inzichten en mooie verhalen van mensen uit je buurt. 

Waar denk je aan bij licht? Wat betekent dat voor jou? Wat ervaar je als licht, wat verlicht, maakt lichter? En wat doe je om licht te zien of iets in het licht te zetten? Om zelf in het licht te komen of anderen te verlichten?  Waar verlang je naar? Ben je nieuwsgierig naar ervaringen en verlangens van anderen? Naar hoe anderen verlicht worden? Sluit je aan.

Locatie
Griftsteede
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: