Vacature/hulpvraag

Voorleeshelden gezocht!

Geplaatst op 30 januari 2020, 12:30 uur

Voorlezer VoorleesExpress Utrecht
Het nieuwe voorleesseizoen staat voor de deur en wij zijn nieuwsgierig of je interesse hebt om bij een Utrechts gezin voor te lezen. Wij hopen natuurlijk van wel, want zo’n voorleesheld als jij willen wij graag in ons team!

Door als vrijwilliger bij Taal doet meer aan de slag te gaan, zorg je voor verrijking op verschillende vlakken. Zo ondersteun je bij ons jeugdproject VoorleesExpress Utrecht de kinderen van anderstaligen in Utrecht met het verbeteren van de Nederlandse taal en het begrijpen van de cultuur. Twintig weken lang kom je als voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar.

Door jouw inzet zorg je ervoor dat zij zich thuis gaan voelen en mee kunnen doen in de Utrechtse samenleving. Taal heb je immers nodig om vrienden te maken, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de dokter te gaan, een baan te vinden of je huiswerk te maken. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal doet meer collega’s erbij en word je begeleid en getraind door een coördinator.

Van jou vragen we dat je zo’n 2 uur per week op een vast moment beschikbaar bent voor een periode van 20 weken. Je bent minimaal 18 jaar en je bent in staat om gemakkelijk te communiceren met verschillende mensen. Je bent bereid om deel te nemen aan overleggen met je coördinator en natuurlijk vind je het leuk om boeken voor te lezen aan jonge kinderen en hun ouders daarbij te betrekken.

Voor de start, elk voorjaar en najaar, zoeken we voorlezers. Interesse? Neem dan contact op met Anandi Schelfhout via telefoonnummer 030 – 294 75 94 of per e-mail via voorleesexpress@taaldoetmeer.nl.

contactpersoon
Anandi Schelfhout
Ingangsdatum
19-4-2022
herhalend
elke week 1 uur voorlezen per week
Beloning
Bibliotheekabonnement en bijbehorende workshops/trainingen
Illustration
 
Deel dit: