Vacature/hulpvraag

Maatje worden van een kind of jongere in utrecht die opgroeit in een minimagezin?

Geplaatst op 11 november 2019, 16:27 uur

Big Brothers Big Sisters Utrecht zet zich in voor kwetsbare kinderen van 6 tot 18 jaar die leven in minimagezinnen. Dit doen wij samen met vrijwilligers (21+). Als vrijwilliger spreek je als big brother of sister wekelijks af met je 'Little' om samen wat leuks te ondernemen. Dit gebeurt op basis van het community-based programma.

Community-based programma
Bij het community-based programma spreek je af met je little na schooltijd of in het weekend. Jullie gaan samen op pad of spreken bij jou thuis af. Naar het museum of theater is natuurlijk hartstikke leuk, maar dit hoeft echt niet elke keer. Kinderen vinden het vaak ook heerlijk om doodgewone dingen te ondernemen zoals samen koken, gezellig kletsen, knutselen of buiten spelen en voetballen. Wat jullie doen maakt eigenlijk niet uit, het draait vooral om persoonlijke en positieve aandacht, het verbreden van de horizon van een kind en de little motiveren het beste uit zichzelf te halen!

Begeleiding vrijwilligers
Je wordt ondersteund door het team van professionals van Big Brothers Big Sisters Utrecht. Je kunt dus altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen, tips te vragen of bij te praten. Ook organiseren we intervisieavonden waarbij je met andere vrijwilligers in contact komt. Je volgt een informatiebijeenkomst en training (dagdeel), zodat je stevig in je schoenen staat.

Internationaal succesvol programma
Het programma is het meest succesvolle internationale maatjesproject en bestaat ook in Amsterdam en Rotterdam. Het werkt wetenschappelijk bewezen preventief op o.a schooluitval, criminaliteit, middelengebruik en radicalisering. Het biedt kansarme en kwetsbare jeugd die opgroeit in armoede, aangetoond meer zelfvertrouwen en welzijn en kansen en mogelijkheden richting de toekomst.

Benieuwd naar ervaringen van onze vrijwilligers? Neem dan een kijkje op: https://youtu.be/xtVbybwS8Co

 

contactpersoon
Fleur van Ijperen
herhalend
minimaal 1 uur per week voor ten minste 1 jaar
Illustration
 
Deel dit: